Antena 3 CNN Politică Năstase nu exclude posibilitatea unui mandat de premier pentru Johannis şi după alegeri

Năstase nu exclude posibilitatea unui mandat de premier pentru Johannis şi după alegeri

Năstase nu exclude posibilitatea unui mandat de premier pentru Johannis şi după alegeri
14 Oct 2009   •   12:12

PNL, PSD şi UDMR pot discuta şi despre o continuare a eventualului mandat de premier al lui Klaus Iohannis, nu doar despre unul limitat până la alegeri, a afirmat miercuri, înainte de consultarea partidelor pe această temă, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.
"Ideea de bază este să încadrăm această înţelegere pentru corectitudinea alegerilor pe o formulă executivă care să asigure răspunsuri adecvate la criza politică, răspunsuri rapide la unele chestiuni care ţin de criza economică şi, pe de altă parte, alegeri libere şi corecte", a explicat liderul social-democrat.
Referindu-se la posibilitatea condiţionării acestei nominalizări, Năstase a apreciat că acestea ar putea veni din partea primarului Sibiului, aflat într-o situaţie "oarecum incomodă".
"Eu cred că se poate discuta nu doar despre un mandat limitat ci, dacă există un sprijin mai larg, şi de o continuare a acestui mandat, însă acestea sunt detalii care urmează să fie discutate", a subliniat Năstase.
Elş a evitat să confirme dacă va fi necesar un protocol scris între PNL, PSD, UDMR şi Johannis, Năstase, rezumându-se să remarce că ar fi necesară "o înţelegere", ca bază a comunicării cu preşedintele Traian Băsescu.
Năstase a transmis şi un avertisment spre Cotroceni, sugerând că preşedintele Traian Băsescu nu are cum să nu accepte propunerea de prim-ministru a unei majorităţi formate din trei partide.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close