Mircea Geoană continuă să se comporte ca o victimă deşi PSD îl susţine pentru şefia Senatului ?cu atât mai mult cu cât el este cel care a călcat în picioare în ultimii cinci ani imaginea partidului, făcând azi ca Victor Ponta să preia un partid criticat şi chiar ridiculizat?, afirmă Adrian Năstase pe
blogul său, ca reacţie la criticile emise de fostul lider de partid la adresa noii conduceri în fondul plecării lui Cristian Diaconescu. În ceea ce priveşte episodul Diaconescu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD susţine că acesta a greşit demisionând din PSD, amintind că fostul coleg de partid a oscilat între mai multe variante de poziţionare şi pentru că a avut prea mulţi sfătuitori.
?Sunt mai surprins de reacţia lui Mircea Geoană decât de plecările unor oameni din partid. Reacţia lui Mircea Geoană este însă nu doar nepotrivită ci şi jignitoare. După ce cu toţii am afirmat categoric că dorim să păstrăm funcţia de la Senat pentru Mircea Geoană, indiferent de cât de simpatic ni se pare domnia sa, văd că domnul Geoană continuă să se comporte ca o victimă. Punctul meu de vedere, de susţinere, a fost clar exprimat, deşi, în 2006, dacă îmi aduc bine aminte, domnul Geoană a fost cel care a cerut retragerea sprijinului politic pentru preşedintele Camerei. Mi se pare neîntemeiata această declaraţie cu atât mai mult cu cât el este cel care a călcat în picioare în ultimii cinci ani imaginea partidului, făcând azi ca Victor Ponta să preia un partid criticat şi chiar ridiculizat. Pentru ?trecutul? ultimilor 5 ani, Mircea Geoană are o răspundere, pe care trebuie să şi-o asume? crede Năstase.
Liderul CN îi impută acestuia şi jocurile de culise care au avut loc la Congres, pe care le-ar fi favorizat şi la lucrările forului similar din 2005.
?Jocurile de culise pentru aranjarea unui Congres nestatutar, încălcarea regulilor, instigarea la ură între colegi şi negocierile nesfârşite pentru posturi nu sunt ?metehne vechi?, ci sunt, din păcate, ?noile? reguli ale PSD-ului impus de ?Revoluţia culturală? a lui Mircea Geoană. Din păcate, Mircea Geoană nu a ştiut să câştige, atunci când s-a înscris la alegerile din 2005 împotriva lui Ion Iliescu şi dovedeşte, pentru a doua oară, că nu ştie nici să piardă. Nimeni, DIN PARTID, nu doreşte să îi ia lui Mircea Geoană biroul de la Senat?, susţine Năstase.
În opinia sa, Cristian Diaconescu a greşit demisionând din PSD, el precizând că fostul social-democrat a oscilat între mai multe variante de poziţionare şi că a avut prea mulţi sfătuitori.
"Îmi pare rău pentru decizia luată de Cristian Diaconescu. A oscilat între multe variante de poziţionare. Cred că a avut prea mulţi sfătuitori. Ar fi trebuit să decidă singur. A învestit mult în el însuşi, profesional, şi în imaginea sa publică. În opinia mea, a greşit. Chiar dacă decizia de la Congres îi crea o anumită problemă, timpul ar fi rezolvat lucrurile", mai apreciază Năstase.
El aminteşte că Diaconescu l-a sunat duminică, după Congres, pentru a stabili o întrevedere în doi la sediul PSD din Ion Ionescu de la Brad, unde se află departamentele partidului. Diaconescu însă nu a mai venit, trimiţându-i un mesaj în care susţinea că soţia sa are o problemă de sănătate, el apreciind că, întrucât nu i-a mai răspuns la telefon nici miercuri, acesta luase deja decizia de a pleca din partid în acest răstimp.
"Duminică, după Congres, m-a sunat. L-am sunat înapoi şi rămăsese să ne vedem luni dimineaţă, la ora 9.00, la sediul din Ion Ionescu de la Brad. Nu a venit. Mi-a trimis un mesaj că soţia lui are o problemă de sănătate şi nu poate să ajungă. L-am mai căutat, inclusiv ieri (miercuri - n.r.), de la Bruxelles, dar nu a mai răspuns la telefon. Probabil că decizia fusese luată", a firmă Năstase.
Fostul premier arată că nu ştie motivele reale ale deciziei lui Diaconescu de a părăsi PSD. "Încă o dată, nu ştiu motivele reale ale acestei hotărâri, dar regret că nu am avut posibilitatea să discut, direct, cu el, înainte să se decidă. Mă tem ca ar putea să constate curând că nu ar fi trebuit să se grăbească", conchide Năstase.
Antena3.ro