Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că formaţiunea social-democrată are nevoie de o echipă puternică în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare din 2012, subliniind că doar dacă toţi membrii partidului îşi vor uni eforturile şi energia vor putea fi eficienţi.
Vorbind despre viitorul partidului într-un interviu pentru Agerpres că PSD ?iese dintr-o etapă în care vorbeam mai mult unii cu alţii, în partid, în care ne preocupa prea mult aranjatul scaunelor şi în care am cam uitat de dialogul cu alegătorii. Acest dialog nu se reduce doar la campaniile electorale. El ar trebui să fie permanent şi, din păcate, nu a fost?.
Întrebat despre faptul că este acuzat că de fapt ar conduce partidul prin intermediul lui Victor Ponta, fostul premier nota că are ?o relaţie corectă şi de încredere cu Victor Ponta. Asta este o temă absolut falsă, generată de starea de relativă anormalitate din ultimii ani. Principiul unităţii şi al echipei a fost afectat de jocuri pe care nu îmi mai doresc să le comentez. Eu, Victor Ponta, Ion Iliescu, Mircea Geoană, ca fost preşedinte al PSD şi preşedinte al Senatului, suntem oameni care avem rolul nostru în partid, roluri care sunt complementare. Nimeni nu manevrează pe nimeni, iar ceea ce trebuie să ne preocupe este funcţionarea ca o echipă unită. Doar dacă ne unim eforturile şi energia vom putea fi eficienţi?.
De asemene, el a negat că s-ar simţi un premier din umbră şi a subliniat că nu este interesat de funcţii publice la vârf.
Vorbind despre faptul că PSD a făcut o opoziţie slabă, iar PNL ar fi liderul opoziţiei, Adrian Năstase puncă că ?această perioadă de clarificare era absolut necesară. În acelaşi timp însă sunt de acord cu faptul că reacţia noastră, în general, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Până acum. Deja, din ultima săptămână, se văd elemente de schimbare. Faptul că vorbim mai clar despre impozitarea diferenţiată este un exemplu bun.? Iar aici, acesta a mai inclus şi legea salarizării unice şi proiectul de lege a pensiilor .
?PD-L vorbeşte despre principiul contributivităţii. Perfect, dar să nu uităm şi de cel al echităţii. Şi, ajungând aici, repet, echitatea nu poate fi asigurată decât prin impozit diferenţiat. Asta ar rezolva şi problema unor venituri aberante care au apărut în ultimii ani, în sectorul bugetar?.
Remarcând formarea unui noi formaţiuni pe scena politică, fostul premier sublinia că ?nu se va naşte un partid, ci o anexă a PD-L, care, la momentul potrivit, va avea soarta PLD. Cum aş putea eu să mă gândesc la un eventual partid făcut de ?independenţi? ca un concurent pentru PSD, când acest partid se naşte pentru a susţine majoritatea de dreapta? Este lipsit de sens.?
Antena3.ro