Antena 3 CNN Politică Năstase: Colegele din PSD ar trebui să primească o treime din funcţii ca în trecut

Năstase: Colegele din PSD ar trebui să primească o treime din funcţii ca în trecut

Năstase: Colegele din PSD ar trebui să primească o treime din funcţii ca în trecut
05 Feb 2010   •   11:50

Preşedintele Consilului Naţional al PSD, Adrian Năstase crede că partidul său ar trebui să revină la vremurile când tineretul şi femeile social-democrate erau reprezentate mai bine în structurile interne de conducere. În opinia aspirantului la şefia PSD, ?colegele? ar trebui să ocupe cel puţin o treime din posturile de răspundere. Venit la şedinţa Comitetului Executiv al Organizaţiei de femei a PSD, dedicată Congresului din 20 februarie, Adrian Năstase şi-a pledat cauza amintind de modul cum erau tratate acestea pe vremea când era lider de partid şi premier. Surse social-democrate susţin că astăzi, Organizaţia de Femei a PSD ar putea da un vot de susţinere a candidaturii lui Năstase pentru şefia PSD, în timp ce la nivelul forului similar de tineret, voturile sunt împărţite: o parte în frunte cu actualul lider, Nicu Bănicioiu ar vota pentru Geoană, iar alţii pentru Năstase.

Înainte de a intra la lucrările Comitetului, Adrian Năstase a subliniat absenţa femeilor şi a tinerilor din rândul candidaţilor la funcţiile de conducere ale formaţiunii politice.

?Pe vremea când eram preşedinte era obligatia organizaţiilor noastre atunci când făceam propuneri ca un anumit procent să fie respectat, cam o treime să fie alocat pentru femei şi, de asemenea, era şi un procent pentru tineri. Trebuie să ne uităm mai atent în zona acestui rezervor extraordinar?a apreciat Năstase, la sosirea la CEx-ul social-democratelor.

El a amintit că femeile au ocupat un rol important şi în Executivul său, spre deosebire de cabinetele care l-au urmat în care nu prea a fost loc pentru reprezentantele sexului frumos.
?Într-o vreme, când eramprim-ministru aveam cel mai mare număr de femei în cabinet. Era unînceput, un altfel de cabinet. Primul cabinet venit după aceea era format numai din bărbaţi? a remarcat Năstase.

El a subliniat importanţa legată de viitorul partidului în ceea ce priveşte reprezentarea, prin funcţie, a acestei categorii, care, de altfel, constituie o parte importantă a electoratului PSD.

"Ar trebui să luăm mai în serios mesajele pe care le lansăm atât în interior, cât şi în exteriorul partidului" a precizat Năstase, referindu-se la reprezentarea femeilor şi a tinerilor în structurile PSD.

Întrebat care ar fi calităţile cele mai importante ale colegelor sale de partid, Năstase a făcut referire la ţinerea cuvântului dat.
?Ceea ce mi s-a părut întotdeauna extraordinar atunci când negociezi cu femeile din partid este că îşi ţin întotdeauna promisiunea. Din motive diverse au un alt mod d a se raporta la un moment dat? a făcut el elogiul membrelor PSD.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close