Antena 3 CNN Politică Năstase atacă autoritatea liderilor de grup ai PSD: Trebuie să discutăm proiectele, nu să votăm directive

Năstase atacă autoritatea liderilor de grup ai PSD: Trebuie să discutăm proiectele, nu să votăm directive

Năstase atacă autoritatea liderilor de grup ai PSD: Trebuie să discutăm proiectele, nu să votăm directive
03 Feb 2010   •   16:26

Parlamentarii PSD ar trebui să se aplece mai mult asupra substanţei legilor şi să înlăture ?situaţia ciudată? în care diferite iniţiative legislative sunt votate în funcţie de direcţia trasată de liderii de grup, a afirmat miercuri preşedintele Consiliului Naţional al partidului, deputatul Adrian Năstase. El a propus reorganizarea activităţii celor două grupuri parlamentare ale partidului: astfel luni, în şedinţele celor două foruri ar trebui să aibă loc discuţiile asupra proiectelor de legi, în prezenţa unui raportor care să explice argumente pro şi contra votării legilor, iar ziua de miercuri să fie dedicată discuţiilor politice cu tentă juridică. Ideea lui Năstase crează însă premiseele ştirbirii autorităţii liderilor de grup, Viorel Hrebenciuc şi Ion Toma, cunoscut fiind faptul parlamentarii unui partid votează îndeobşte pentru un proiect de lege în funcţie de poziţia conducerii formaţiunii, de negocierile politice purtate de liderul de grup şi de directiva acestuia şi mai puţin pe baza unei analize profunde a fiecărui parlamentar.
Social-democratul Adrian Năastase s-a arătat nemulţumit de faptul că există "o situaţie ciudată" în care este urmată o anumită direcţie stabilită de liderul de grup, fără să se urmărească substanţa legilor.
"Am propus pentru grupul de la Cameră să aibă o întâlnire miercurea, dar să şi organizăm puţin altfel activitatea: luni să discutăm despre proiectele de legi cu un raportor pentru fiecare lege care să explice argumentele în favoarea votării legii, şi alticineva cu contraargumente împotriva votării legii. După aceea, urmează să stabilim prin vot, în plenul grupului, cum ne pronunţăm în şedinţă în plen", a declarat Adrian Năstase, înainte de şedinţa grupurilor parlamentare reunite care se desfăşoară, la această oră, la palatul Parlamentului.
Năstase mai propune ca în ziua de miercuri ar trebui să se organizeze "discuţii pe probleme mai importante, politice, dar cu tentă juridică: cum ne raportăm la revizuirea Constituţiei, la Legea pensiilor".
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close