Antena 3 CNN Politică Muscă demisionează din Parlament şi PLD

Muscă demisionează din Parlament şi PLD

Muscă demisionează din Parlament şi PLD
07 Mar 2007   •   09:18

Deputatul Mona Muscă a anunţat, miercuri, că demisionează din Parlament şi din PLD. Asta după ce, marţi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia acesteia împotriva deciziei CNSAS privind colaborarea acesteia cu fosta Securitate, confirmând astfel că Mona Muscă a făcut poliţie politică. Mona Muscă crede că sentinţa instanţei este nedreaptă şi a decis să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Cu toate acestea, ea a decis să demisioneze din Parlament, fiindcă în noile condiţii, nu ar mai putea fi la fel de eficientă. Ea a mai spus că nu se consideră învinsă şi le-a mulţumit tuturor celor care au avut încredere în ea şi au susţinut-o.

CNSAS va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie în privinţa Monei Muscă. Acest demers este obligatoriu, potrivit legii, pentru a se confrunta sentinţa instanţei cu declaraţia pe propria răspundere dată de parlamentarul în cauză. Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a acuzat-o pe Mona Muscă de infracţiunea de fals şi uz de fals.

Sentinţa magistraţilor de la Curtea de Apel este definitivă şi irevocabilă. Acum, Mona Muscă nu mai are altă cale de atac a deciziei prin care s-a stabilit că a colaborat cu fosta securitate ca poliţie politică. Dacă va fi găsită vinovată de fals în acte publice deputatul riscă o pedeapsă de 2 ani de închisoare.

Partidul Liberal Democrat consideră că gestul Monei Muscă de a se retrage din viaţa politică exprimă o atitudine de mare onoare, specifică întregii sale activităţi publice. Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban crede că demisia Monei Muscă este un gest normal.

Rodica Stănoiu: Fiecare avem deciziile noastre

Deputatul PC, Rodica Stănoiu, nu a vrut să comenteze decizia Monei Muscă. "Fiecare avem gesturile noastre, deciziile noastre, hotărârile noastre?, a afirmat Stănoiu. Întrebată dacă va lua aceeaşi decizie, în cazul în care CNSAS îi va da aceelaşi verdict, Rodica Stănoiu a ocolit răspunul, lăsând de înţeles că nu va proceda ca Mona Muscă.

Dan Voiculescu ar putea demisiona din Parlament

Şi preşedintele PC, senatorul Dan Voiculescu, va demisiona din Parlament dacă instanţa va da o sentinţă definitivă că a colaborat cu fosta Securitate ca poliţie politică. El a răspuns unui jurnalist care l-a întrebat dacă va lua o decizie asemănătoare celei anunţate de deputatul Mona Muscă în cazul în care instanţa va da o decizie similară. Preşedintele conservatorilor a spus că numai din acest motiv ar putea să-şi dea demisia din parlament, altminteri neavând niciun motiv să facă acest gest.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close