Antena 3 CNN Politică Murgeanu, criticat de partizanii lui Prigoană Jr. pentru lipsa de susţinere în campania electorală

Murgeanu, criticat de partizanii lui Prigoană Jr. pentru lipsa de susţinere în campania electorală

Murgeanu, criticat de partizanii lui Prigoană Jr. pentru lipsa de susţinere în campania electorală
18 Ian 2010   •   16:09

Supărare mare printre partizanii lui Prigoană Jr. Scorul umilitor obţinut în cursa electorală la nivelul Colegiul 1 al Capitalei, de nici 30 de procente, i-a făcut pe unii susţinători ai săi să reclame luni în şedinţa BPN, non-combatul filialei de sector conduse de Răzvan Murgeanu, susţin surse democrat-liberale. S-a pus chiar şi problema unei analize interne la nivelul organizaţiei care, la un moment dat, a avut propriul său candidat la care a fost nevoită ulterior să renunţe datorită presiunilor venite dinspre conducerea centrală.
Conform surselor citate, nu se va pune problema adoptării vreunei sancţiuni, Murgeanu fiind protejatul secretarului general al partidului, Vasile Blaga în subordinea căruia activează de altfel ca secretar de stat la Ministerul Internelor. De altfel, nici câştigarea mandatului de deputat de către Radu Stroe într-un fief liberal nu este privită cu prea multă amărăciune, în partid fiind de notorietate relaţia de amiciţie dintre liberal şi Blaga.

PDL va ţine sema doar de greşelile şi învăţămintele trase din acest test electoral pentru a pregăti campania electorală pentru locul de deputat vacantat la nivelul Colegiului 19 al Bucureştiului.
"A fost o experienţă, mergem înainte. PDL este partidul cu cel mai mare număr de parlamentari şi experienţa spune că trebuie să analizezi şi ce se putea face mai bine la alegerile de ieri (duminică - n.r.), trebuie găsite soluţii, fără să căutăm niciun fel de scuză", a afirmat luni vicepreşedintele PDL, Ghgeorge Flutur.
Vicepreşedintele PDL a trecut însă la scuze, apreciind că timpul pentru pregătirea acestui scrutin în Sectorul 1 a fost extrem de scurt, iar candidatul PDL a fost un tânăr, un reprezentant al tinerei generaţii de politicieni, aşa cum partidul său a promovat în ultima vreme.
Flutur a mai admis că PDL nu a acordat o importanţă prea mare susţinerii candidaturii lui Prigoană, deoarece liderii partidului s-au concentrat în această perioadă pe problemele aşezării guvernamentale şi pe votarea bugetului de stat pe 2010.

În ceea ce priveşte pe Honorius Prigoană, Flutur l-a lăudat ca pe un tânăr care a făcut o "figură bună". "Să nu uităm că a candidat tinereţea cu contracandidatul care a reprezentat mai multă experienţă şi o coaliţie PNL-PSD. Din ce aveam la acea dată, era soluţia cea mai bună " a atras atenţia Flutur.

Potrivit însă surselor citate, Prigoană Jr. nu are de gând să-şi abandoneze propriile ambiţii politice. La viitorul Congres, Prigoană ar dori să candideze pentru postul de secretar general al organizaţiei de tineret, mizând în acest sens pe susţinerea mezinei şefului statului, Elena Băsescu în partid.

Între timp, preşedintele PDL Bucureşti, Liviu Negoiţă, şi cel al filialei sectorului 4, Romeo Raicu, au primit ca termen două săptămâni pentru a prezenta BPN al partidului strategia prin care îşi propun să câştige alegerile în Colegiul 19, rămas vacant în urma demisiei Danielei Popa (PC) din Parlament.

Decizia a fost votată în cadrul şedinţei de luni a Biroului Permanent Naţional al PDL, şedinţă la care a fost analizată şi înfrângerea lui Honorius Prigoană de către liberalul Radu Stroe la scrutinul de duminică pentru Colegiul 1 Camera Deputaţilor din Bucureşti.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close