Antena 3 CNN Politică Moţiunea PSD pe agricultură va fi votată joi

Moţiunea PSD pe agricultură va fi votată joi

Moţiunea PSD pe agricultură va fi votată joi
26 Iun 2007   •   18:26
UPDATE: Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că votul moţiunii ar fi reprezentat respectul parlamentar şi a spus că nu va tolera absenteismul la şedinţa de joi. În privinţa Legii pensiilor, Geoană a precizat că intrarea în vigoare a acesteia este o prioritate pentru PSD. Joi dimineaţă social democraţii se vor întâlni înainte de votul legii, cu pensionarii la grupul parlamentar PSD. Geoană a declarat că este posibil să ceară o sesiune extraordinară. Moţiunea PSD a fost amânată pentru joi, din cauza lipsei de cvorum. Deputaţii nu au votat moţiunea simplă ?Patru milioane de lei - subvenţie pentru fiecare hectar de teren arabil? depusă de PSD.

Iniţiatorii acesteia spun că Guvernul nu face faţă secetei cumplite din acest an. Mai mult, parlamentarii social-democraţi spun că agricultura este într-o stare dezastruoasă şi că au rămas necultivate 1,6 hectare de teren arabil. PSD acuză şi faptul că nu s-a stabilit definitiv suprafaţa calamitată şi nu s-au acordat despăgubiri agricultorilor. În moţiune, PSD cere schimbarea legii care se referă la acordarea de despăgubiri în caz de calamităţi naturale în agricultură. Seria moţiunilor din această săptămână a început luni când a fost respinsă moţiunea simplă privind sănătatea.

150 de deputaţi au votat împotrivă, au fost 59 de voturi pentru şi 4 abţineri. În favoarea moţiunii au votat deputaţii PD şi PLD, iar împotrivă cei ai PNL, PRM dar şi PSD, care iniţial anunţaseră că se vor abţine. Cea de-a doua moţiune, privind agricultura, a fost scoasă în ultimul moment de pe ordinea de zi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close