Antena 3 CNN Politică Moţiunea PD-L, amânată din lipsă de cvorum. Boc îi atacă pe Tăriceanu şi Geoană

Moţiunea PD-L, amânată din lipsă de cvorum. Boc îi atacă pe Tăriceanu şi Geoană

Moţiunea PD-L, amânată din lipsă de cvorum. Boc îi atacă pe Tăriceanu şi Geoană
10 Noi 2008   •   16:25

Moţiunea de cenzură intitulată "Educaţia rămâne, Guvernul Pleacă" a fost amânată din lipsă de cvorum. Moţiunea a fost iniţiată şi depusă de Partidul democrat Liberal, cu sprijinul PRM. Social democraţii au anunţat deja că nu vor participa la vot. Încă nu s-a stabilit data la care moţiunea va fi dezbătută. PD-L a depus moţiunea de cenzura impotriva Guvernului cu cinci saptamani inainte de alegeri.
Preşedintele democrat liberalilor a declarat că este vorba de un abuz al lui Bogdan Olteanu, preşedintele camerei Deputaţilor, care a sfidat Constituţia, alături de premierul Tăriceanu şi liderul PSD, Mircea Geoană. "Dezabterea moţiunii nu este facultativă. Ea se dezbate, prin Constituţie, la un termen de trei zile după depunerea ei. PD-L a cerut convocarea de urgenţă a birourilor permanente pentru a pune în discutţe moţiunea de cenzură pe care am iniţiat-o. Toate răspunsurile au fost negative. Actualul guvern calcă în picioare tot ceea ce înseamnă constituţionalitate în acest stat." a spus liderul PD-L. În replică, Bogdan Olteanu a declarat pentru Antena 3 că nici măcar parlamentarii PD-L nu au venit în număr mare la şedinţă pentru a susţine moţiunea iniţiată de partidul lor. "Eu am aplicat regulamentul camerelor reunite. Din cei 232 de parlamentari care trebuie sa fie prezenti erau doar 122. Din partea PD-L, numai 23 de parlamentari din 64 au fost prezenţi la şedinţă, conform semnăturilor. PD-L nu a reuşit să mobilizeze nici măcar parlamentarii proprii pentru această moţiune." a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.
Partidul Democrat-Liberal a depus la Senat şi Cameră o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după ce liderul formaţiunii politice, Emil Boc, a cerut Birourilor Permanente ale celor două Camere să dezbată în regim de urgenţă Ordonanţa Guvernului prin care aplicarea legii de majorare a salariilor în domeniul Educaţiei a fost amânată.
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, îşi anunţase deja susţinerea unei astfel de moţiuni.
Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care amâna, până la 1 aprilie 2009, aplicarea legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close