Antena 3 CNN Politică Moţiunea de cenzură a picat - Guvernul rămâne în funcţie

Moţiunea de cenzură a picat - Guvernul rămâne în funcţie

Moţiunea de cenzură a picat - Guvernul rămâne în funcţie
03 Oct 2007   •   20:58
Cabinetul Tăriceanu a scăpat de moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi. Moţiunea a fost respinsă de parlamentari. 220 de parlamentari au votat "pentru" şi 152 "împotrivă", în condiţiile în care necesarul pentru ca moţiunea să treacă era de 232 de voturi. Potrivit Hotnews.ro, şapte senatori şi 15 deputaţi din PSD au votat împotriva moţiunii de cenzură iniţiate de partidul din care fac parte. Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat la ieşirea din Parlament că în cazul partidului pe care îl conduce au foat doar ?două defecţiuni?, adică doi parlamentari care au votat împotriva moţiunii. De cealaltă parte a baricadei, însă, Mircea Geoană ? liderul PSD şi principalul susţinător al moţiunii ? a declarat că ?situaţia guvernului devine astăzi şi mai complicată, pentru că niciun proiect nu va avea sprijinul social-democraţilor.

?Este clar că laşitatea unor parlamentari a permis ca guvernul să supravieţuiească. Nici declaraţiile pe care Băsescu le-a făcut în presă nu ne-au ajutat, pentru că mulţi s-au speriat de un guvern de dreapta?, a precizat Geoană.

PSD şi PD ? principalii piloni ai moţiunii ? au avut astăzi în Parlament cameramani care au supravegheat atent momentul votului. Emil Boc a declarat de altfel că cei doi ?trădători? au fost identificaţi şi se vor lua măsurile necesare în ceea ce-i priveşte. În tabăra social-democraţilor, Geoană a anunţat şi el că se vor lua măsurile statutare pentru cei care au votat împotriva moţiunii.

Modul în care s-a votat a fost rezultatul negocierilor care au durat toată noaptea şi în care au fost puse pe masă toate variantele: de la retragerea moţiunii, până la semnarea unui protocol PSD-PNL. Un singur demnitar le-a confirmat, înainte de începerea dezbaterii - preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a anunţat că PSD a făcut o înţelegere cu democraţii. ?Nu ştiu dacă a fost semnat sau nu un protocol, dar a fost o negociere?. Varianta a fost infirmată imediat de colegii săi.

Cel mai greu va fi însă pentru Mircea Geoană. Acesta este al doilea mare eşec al PSD, după înfrângerea de la referendumul pentru suspendarea preşedintelui. Pe altă parte, preşedintele PSD a demonstrat astăzi că nu-şi controlează partidul.

MIRCEA GEOANĂ: DE AZI, GUVERNUL TĂRICEANU VA AVEA O VIAŢĂ ŞI MAI GREA

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU: PD ESTE UN PARTID DE OPORTUNIŞTI

BOGDAN OLTEANU: CABINETUL TĂRICEANU ÎŞI CONTINUĂ DE ACUM ACTIVITATEA

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close