Moţiunea de cenzură iniţiată de ACL, intitulată "Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!", a fost respinsă, fiind înregistrate 154 de voturi "pentru".
De asemenea, au fost exprimate 12 voturi "împotrivă" şi o abţinere.
Parlamentarii PSD, PC, UNPR, PLR şi UDMR nu au participat la votul asupra moţiunii de cenzură depuse de ACL.
Singurii care au pus bilele în urnă au fost deputaţii şi senatorii PNL şi PDL şi cei neafiliaţi aparţinând PMP.
De altfel, reprezentanţii grupurilor parlamentare ale PSD nici nu au luat cuvântul la dezbaterea moţiunii, premierul Victor Ponta fiind cel care a răspuns acuzaţiilor aduse de iniţiatorii moţiunii.
Moţiunea de cenzură intitulată "Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!" a fost semnată de 171 de parlamentari ACL.
Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Pentru întrunirea majorităţii ar fi fost necesare 288 de voturi.
Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.