Guvernul condus de Emil Boc rămâne în funcţie. Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă, miercuri, în Parlament, cu 219 voturi "pentru" şi o abţinere. Pentru ca documentul intitulat "Moţiunea României majoritare, moţiune populară" să treacă erau nevoie de 236 de voturi "pentru", dintr-un total de 470. Astfel, Opoziţia mai avea nevoie de 17 voturi pentru răsturnarea Guvernului.
Rezultatul votului a putut fi văzut înainte ca senatorii să îşi exprime opţiunea şi deci întregul proces să se încheie. După ce au votat toţi deputaţii, numărul nu putea permite ca moţiunea să treacă. Mai precis, din 333 de voturi, doar 153 au fost în favoare moţiunii, iar unul împotrivă. Singura variantă în care mai putea să treacă moţiunea era cea în care toţi senatorii votau "pentru". Lucru care, însă, nu s-a întâmplat.
33 de deputaţi şi şapte senatori au lipsit de la şedinţă, iar restul parlamentarilor s-au abţinut de la vot.
Moţiunea de cenzură a picat
Mai mulţi parlamentari susţinători ai Puterii au anunţat zilele acestea că vor sprijini moţiunea de cenzură. Cu toate acestea, numărul voturilor exprimate în favoarea demersului nu a fost unul majoritar.
Executivul s-a aflat miercuri pentru a cincea oară în faţa unei moţiuni de cenzură. Cabinetul Boc a fost demis pe 13 octombrie, când moţiunea "11 împotriva României" a trecut de Parlament. Au urmat luni întregi de agitaţie pe scena politică, cu negocieri şi dispute între preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare. În decembrie, însă, şeful statului l-a desemnat tot pe Emil Boc premier.