Antena 3 CNN Politică Moţiune simplă PNL-UDMR, depusă la Senat la adresa ministrului Apărării Mihai Stănişoară

Moţiune simplă PNL-UDMR, depusă la Senat la adresa ministrului Apărării Mihai Stănişoară

Moţiune simplă PNL-UDMR, depusă la Senat la adresa ministrului Apărării Mihai Stănişoară
10 Iun 2009   •   10:55

Senatorul PNL Puiu Haşotti a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, depunerea unei moţiuni simple pe Apărare, documentul fiind semnat de 37 de senatori PNL şi UDMR.
Haşotti a făcut anunţul înaintea începerii votului, în plenul Senatului, pentru avizarea începerii urmăririi penale în cazul lui Şerban Mihăilescu.
Moţiunea simplă, cu titlul "Demnitatea Armatei, călcată în picioare de ministrul 0,2%" iniţiată de liberali cere demisia ministrului Apărării, Mihai Stănişoară, şi adoptarea de măsuri în domeniu.
George Scutaru, vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor a explicat că "ministrul 0,2%" face referire la cota de notorietate de care s-ar bucura Mihai Stănişoară, potrivit unui sondaj de opinie recent.
Moţiunea iniţiată de liberali se referă la problemele de persanal din MApN, scăderea veniturilor militarilor, în urma efectelor bugetare, şi la incoerenţa în gestionarea programelor de înzestrare strategică.
Pe lângă demisia lui Stănişoară, liberalii cer reevaluarea programelor strategice, în speţă renunţarea la cumpărarea de Corvete, şi adoptarea măcar a unui program pentru forţele terestre.
În moţiune se mai cere ca soldaţii şi gradaţii voluntari să poată rămână în armată până la 45 de ani, faţă de 40 de ani în prezent.
Se mai solicită o rectificare bugetară, pentru ca militarii să îşi poată primi sporurile ca până acum.

PNL anunţa de altfel încă de la data de 19 mai, că va depune, în aproximativ 10 zile, la Senat, o moţiune simplă în care va cere demisia ministrului Apărării Mihai Stănişoară, criticat pentru "comportamentul deplorabil" al acestuia la audierea în Comisia de apărare din Cameră, pe tema efectelor rectificării bugetare.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close