"Pot să vă spun că m-aş fi "autosuspendat" deja dacă aş fi avut această posibilitate statutară. Aş vrea să fac o menţiune: în statutul actual al PDL nu există posibilitatea <autosuspendării>, nu există această noţiune, a "autosuspendării". Cei care-mi cer vehement să mă "autosuspend" fie nu cunosc prevederile statutului, fie mă împing să încalc statutul PDL, pe care, după 14 ani de politică în acelaşi partid, am pretenţia că îl cunosc", a spus Monica Iacob Ridzi, într-un interviu acordat sursei citate.
Ridzi propune introducerea autosuspendării în statutul PDL
Demnitarul a ţinut să precizeze că este de acord cu propunerea colegilor săi de partid, în ce priveşte introducerea în statutul formaţiunii politice a principiului suspendării de drept a tuturor membrilor de partid care au fost trimişi în judecată. În plus, Ridzi propune chiar autosuspendarea.
"Mai mult decât atât, eu le cer public colegilor să analizeze şi o altă modificare pe care eu o propun, şi anume să fie introdusă, pe lângă principiul suspendării de drept din partid a celor trimişi în judecată, şi instituţia <autosuspendării>, ca o posibilitate pentru persoanele pentru care s-a început urmărirea penală (cum este şi cazul meu) de a nu afecta imaginea partidului", a completat fostul ministru al Sportului.
Ridzi spune că agreează şi propunerea premierului Emil Boc de a suspenda din partid cei care vor fi trimişi în judecată prin rechizitoriu, însă menţionează că doreşte să aibă posibilitatea de a face acest geste în faza de urmărire penală.
Demnitarul Monica Iacob Ridzi este urmărită penal de mai mult de un an şi jumătate, pentru acuzaţie de fapte de corupţie, însă nu a fost trimisă în judecată. Scandalul în care este implicată Ridzi a izbucnit în iunie 2009, după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit sumele mari plătite pentru manifestările organizate cu ocazia Zilei Tineretului, pe 1 şi 2 mai.
De ce nu vrea Ridzi să plece din Parlament
Întrebată dacă se gândeşte şi la o eventuală demisie din Parlament, pentru desfăşurarea procesului, Ridzi neagă acest lucru.
"Ca să închidem odată pentru totdeauna acest subiect, arăt că niciodată nu îmi voi pune problema demisiei mele din Parlament şi vă spun doar câteva argumente în acest sens. În primul rând, am fost aleasă, într-un sistem de vot uninominal, în colegiul pe care-l reprezint, de 54% dintre alegători, în condiţiile în care PDL în judeţul Hunedoara avea aproximativ 25%. În al doilea rând, cred că primii care ar trebui să mă judece sunt alegătorii mei, iar semnalele din colegiul meu sunt că trebuie să-mi continui activitatea în Parlament (...)", a afirmat Monica Ridzi.