Ministrul Tineretului Monica Iacob Ridzi a sosit, marţi, la audierea în Comisia parlamentară de anchetă, deşi, cu doar o zi în urmă, solicita Camerei Deputaţilor să ia act de încetarea de drept a anchetei parlamentare ca urmare a declanşării procedurilor judiciare penale de către DNA. Audierea ministrului la Parlament coincide cu ziua de naştere a acesteia, marţi, Ridzi împlinind 32 de ani.
Cu aproximativ o oră înainte de audierea programată de către comisia parlamentară de anchetă, pentru elucidarea organizării Zilei Tineretului, Ridzi a făcut un ocol pe la palatul Victoria pentru a se întâlni cu premierul Emil Boc, susţin surse citate de Mediafax.
?Nu mi-am dorit să fie dizolvată această comisie de anchetă. Mă prezint în faţa acestei comisii pentru a explica totul legate de evenimentele din data de 2 mai? a susţinut Ridzi la intrarea în sala unde are loc audierea.
Ministrul a explicat şi motivul pentru care a recurs la informarea Parlamentului în legătură cu cercetarea demarată de DNA în cazul său.
?Am interpretat Regulamentul Camerei. Poate am greşit, vom vedea. Am înaintat cu bună credinţă informarea primită de la Parchet către Camera Deputaţilor. Voi înainta toate documentele în cel mai scurt timp posibil. Nu doresc să obstrucţionez activitatea vreunei comisii parlamentare. În nici o secundă nu mi-am dorit să nu clarificăm toate aspectele rămase nelămurite în cazul evenimentelor din 2 mai? a afirmat ministrul. Ridzi a subliniat că deja a trimis în mod constant documente către DNA, iar dacă i se va cere va prezenta aceleaşi documente şi Comisiei de anchetă parlamentară.
Întrebată dacă se simte vinovată pentru cheltuirea celor 600.000 de euro dedicaţi celebrării Zilei Tinerezului, Ridzi a replicat că şi-a fi dat demisia dacă ar fi considerat că a procedat incorect în acest caz.
?Nu mă consider vinovată absolut deloc. Dacă m-aş fi considerat vinovată aş fi plecat demult? a mai spus ministrul Tineretului.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a trimis luni o scrisoare Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor în care susţine că Parlamentul nu poate face o anchetă, în condiţiile în care la Parchet se desfăşoara deja una.
Potrivit scrisorii, DNA a început pe 23 iunie cercetarea penală privind modul de derulare a trei contracte încheiate între Ministerul Tineretului şi Sportului şi două firme private, în valoare de peste trei milioane de lei.
Antena3.ro