Monica Iacob Ridzi şi-a anunţat, marţi, retragerea din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul Ministerului, aceasta a declarat că şi-a depus deja demisia la cabinetul ministrului Emil Boc.
Monica Iacob Ridzi, al treilea ministru care părăseşte cabinetul Boc, după Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, şi-a motivat decizia prin faptul că nu vrea să afecteze imaginea partidului şi a Guvernului.
"Nu se doreşte tranşarea acestei anchete parlamentare, ci dimpotrivă, prelungirea dezbaterilor pe acest subiect.
Familia mea nu mai poate suporta prelungirea acestei situaţii. Mama mea este deja bolnavă. Am pornit cu toată bună-credinţa în a conduce Ministerul Tineretului şi Sportului dar nu am beneficiat însă de aceeaşi bună-credinţă din partea tuturor", a declarat Monica Iacob Ridzi.
Citeşte CV-ul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi (pdf)"Îmi asum responsabilitatea politică pentru că am girat toţi oamenii din Minister. Având în vedere aceste considerente,
pentru a nu prelungi total nejustificat dezbaterea publică şi, implicit, pentru a nu afecta imaginea Guvernului şi a partidului, îmi prezint demisia din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului", a anunţat apoi Monica Iacob Ridzi, adăugând că va continua să se prezinte în faţa oricăror organe ale statului pentru a îşi demonstra nevinovăţia.
Monica Iacob Ridzi părăseşte Ministerul Tineretului şi Sportului după aproape şapte luni de la învestire.
Decizia de a demisiona vine după mai multe săptămâni de scandal. Acesta a izbucnit în urmă cu aproape o lună, după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit sumele mari plătite pentru manifestările organizate cu ocazia Zilei Tineretului, pe 1 şi 2 mai.
Totul a pornit de la scena amplasată la Costineşti, pentru care Ministerul Tineretului ar fi plătit 75.000 de euro. Ridzi a negat, însă, toate acuzaţiile şi a spus că toate contractele pentru aceste manifestări au fost perfect legale.
La scurt timp, presa a relatat că trupele invitate să concerteze de Ziua Tineretului ar fi primit 60.000 de euro. Un exemplu este cel al trupei Sistem, care ar fi primit 10.000 de euro, informaţie dezminţită, însă, de membrii formaţiei.
Întregul scandal a luat o turnură politică. Liderii PNL au cerut public constituirea unei comisii parlamentare de anchetă şi începerea urmăririi penale în cazul ministrului Tineretului.
Lucrările comisiei au fost mult îngreunate de certurile dintre parlamentari. Ministrul Tineretului a fost apărat de membrii PD-L la audierile din comisie, însă unii lideri democrat-liberali, printre care şi ministrul Transporturilor Radu Berceanu, i-au sugerat ministrului Ridzi că ar fi mai bine să demisioneze.
Luni, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor hotărâse convocarea unei şedinţe extraordinare, pe 27 iulie, pentru a dezbate în plen raportul comisiei de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului.
Antena3.ro