Antena 3 CNN Politică Mona Muscă, nostalgică după virusul politicii. Posibilă reîntoarcere?

Mona Muscă, nostalgică după virusul politicii. Posibilă reîntoarcere?

Mona Muscă, nostalgică după virusul politicii. Posibilă reîntoarcere?
21 Apr 2010   •   17:42

Doi ani de inactivitate politică par a-i fi ajuns fostului parlamentar Mona Muscă. Silită să iasă din politică cu stângul în urma scandalului colaborării cu fosta Securitate, Mona Muscă a putut fi văzută miercuri la o întâlnire electorală a candidatului PDL la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor. Ea a declarat că a venit să-i ureze succes lui Trandafir şi şi-a exprimat regretul că nu locuieşte în Colegiul 19, pentru a-i putea da votul în 25 aprilie. Atinsă de nostalgie, Muscă a amintit de vremurile când ca parlamentar era preocupată de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru în creşe şi grădiniţe. Trandafir nu s-a lăsat nici ea mai prejos, aducând elogii celei despre care a spus că este modelul său în politică.

Atât Teo Trandafir, cât şi viceprimarul Mircea Raicu s-au declarat surprinşi de vizita Monei Muscă la evenimentul de campanie. Iniţial, Mona Muscă nu a dorit să ţină un discurs, însă apoi a declarat că a venit la această întâlnire pentru a-i spune lui Teo Trandafir că îi pare rău că nu locuieşte în Colegiul 19, pentru a-i da votul dumunică. Ea a arătat că a lucrat, în perioada în care era politician, la o cercetare privind creşele şi grădiniţele şi doreşte să îi ofere acest material candidatei PDL, pentru a-i folosi în Parlament.

"Îţi urez succes şi mi-aş dori din tot sufletul, aşa cum nu mi-am dorit decât poate pentru mine şi cei foarte dragi mie, să avem o parlamentară tânără, cinstită, harnică şi cu drag de oameni, aşa cum eşti tu, un om care îi înţelege pe ceilalţi, ştie să îi asculte şi, mai mult decât atât, îi pasă de cei din jurul ei", a declarat Mona Muscă.

La rândul său, Teo Trandafir a declarat că, de fiecare dată când a fost întrebată, a spus fără nicio ezitare că modelul ei în politică este Mona Muscă, "un om blând, hotărât şi vehement, atunci când crede într-un proiect".

În plus, Teo Trandafir a mărturisit că a învăţat un lucru foarte important de la Mona Muscă, anume să poarte perle şi i-a transmis că a încercat să o sune de nenumărate ori să îi spună cât de mult ţine la ea, dar nu a reuşit.

În august 2008, fostul deputat liberal Mona Muscă anunţa că nu va mai candida la alegerile parlamentare din acel an, după o lună de discuţii în PDL privind eventuala sa revenire în politică şi tocarea imaginii sale de către presă pe tema colaborării cu Securitatea.

Iniţial, ea acceptase propunerea şefului PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan ?Pinalti? de a candida pentru un loc de parlamentar. În perioada care a urmat, democrat- liberalii s-au împărţit între susţinători ai revenirii lui Muscă în politică - Emil Boc, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Raluca Turcan - şi contestatari - Elena Udrea, Radu Berceanu, Cezar Preda, Ioan Oltean.

Confruntată cu tensiunile din PDL provocate de candidatura sa, Muscă a făcut pasul înapoi şi a pretins ulterior că nu a avut niciun moment intenţia să candideze, contrazicând astfel declaraţia lui ?Pinalti? care anunţase că Mona Muscă a acceptat să fie trecută pe lista de candidaţi.

În motivaţia pentru retragerea candidaturii, Mona Muscă s-a plâns la acea vreme că mass-media a dat dovadă de ?focalizare excesivă? asupra cazului său. Mai mult, ea a acuzat că această ?atenţie? care i se acordă s-a transformat în ?diversiune?.

În privinţa colaborării cu Securitatea, Mona Muscă şi-a menţinut poziţia faţă de verdictul CNSAS. ?Nu am făcut nicio secundă poliţie politică?, a spus ea admiţând că, din cauza ?lipsei de experienţă de viaţă?, a greşit semnând un angajament cu Securitatea.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close