Antena 3 CNN Politică Moment hilar în comisia Ridzi: Fostul director de achiziţii al MTS nu are habar de atribuţiile din fişa postului

Moment hilar în comisia Ridzi: Fostul director de achiziţii al MTS nu are habar de atribuţiile din fişa postului

Moment hilar în comisia Ridzi: Fostul director de achiziţii al MTS nu are habar de atribuţiile din fişa postului
01 Iul 2009   •   15:17

Membrii comisiei parlamentare de anchetă a ministrului Monica Iacob Ridzi au avut parte astăzi de contre verbale, lovituri administrate sub centură, dar şi de momente amuzante la audierea unor directori ai Ministerului Tineretului şi Sportului. Parlamentarii au constatat surprinşi că unul din principalii factori de decizie implicaţi în acordarea contractelor buclucaşe de Ziua Tineretului, fostul director de achiziţii al acestei instituţii, Dan Toia nu avea habar despre atribuţiile pe care le implica propriul post.
Chemat pentru a da explicaţii în legătură cu achiziţiile şi contractele perfectate pentru organizarea festivităţilor Zilei Tineretului din 2 mai, Toia a afirmat că nu are cunoştinţă de procesele verbale de recepţie încheiate pentru această sărbătoare, dar că procedura organizată pentru atribuirea contractelor a respectat prevederile legale pentru achiziţii publice.
Întrebat care îi erau atribuţiile la nivelul acestui minister, Toia a dat din colţ în colţ, refuzând să prezinte în faţa comisiei măcar câteva din obligaţiile care îi reveneau ca director de achiziţii, subordonat ministrului Ridzi.
"Atribuţiile mele sunt conform celor din fişele de post, recunosc că nu le cunosc în totalitate pentru că nu am în faţa mea această fişă de post, dar sunt atribuţiile specifice oricărui post de director de achiziţii şi investiţii", a încercat să scape Toia.
Cum deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu insista să afle care îi erau atribuţiile, fostul director a susţinut că nu doreşte să facă bvreo greşeală şi să-şi însuşească din greşeală abilităţi suplimentare.

"Cu tot respectul şi nu vreau să jignesc pe nimeni, dar neavând în faţă această fişă a postului nu pot să comentez acuma, să-mi arog nişte atribuţii care poate sunt suplimentare celor existente", a mai spus fostul director de achiziţii, demisionar din această funcţie în data de 5 mai anul curent.
Mai concis, Borbely Karoly, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Tineret din perioada guvernării Tăriceanu a informat asistenţa că organizarea de activităţi pentru tineret pe data de 2 mai a fpst făcută şi în timpul fostei guvernări, "dar nu la un asemenea nivel". "Nu puteam să facem chiar de fiecare dată un asemenea eveniment aşa de mare din cauza fondurilor. Deci eu mă axam pe nopţile albe pentru că ăla mi s-a părut un eveniment care ţinea în priză tineretul", a explicat fostul şef al ANT. 
Borbely a precizat că nu a apelat la externalizarea unor servicii către alte firme pentru organizarea acţiunilor de Ziua Tineretului şi nici nu a încheiat contracte în acest sens.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close