„Oferta pe care am refuzat-o, n-am considerat că este un conflict de interese dacă lucrez cu ei și din toamna lui 2018 am lucrat cu ei la programe, separat, și cu USR și cu PLUS. Programele lor sunt compatibile, precum roțile dințate. M-am gândit că cele două partide ar trebui să aibă programe compatibile tocmai în vederea fuziunii lor”, a declarat Moise Guran, miercuri, la Digi 24.
Acesta a mai subliniat că a avut „un impuls” de a intra în politică în momentul 10 august, când mitingul diasporei a fost reprimat brutal de jandarmi.
„Pe 10 august noi toți ne-am speriat, pentru că acela a fost momentul în care Liviu Dragnea a recurs la violență pentru a-și duce puterea în altă zonă. Democrația din România n-a fost niciodată mai amenințată după 1989, cu excepția mineriadelor, cum a fost la 10 august 2018. Atunci am avut acel impuls, am vorbit și cu familia și cu colegii și le-am spus: eu mă duc în politică, ca jurnalist nu mai am ce să mai fac. După care mi-am dat seama că exista în continuare acel pericol și că eu, ca voce a societății, eram mult mai credibil ca jurnalist. Am zis că nu mă mai duc în politică, rămân jurnalist, poate sunt mai util ca jurnalist”, a mai spus acesta.
Moise Guran și-a arătat disponibilitatea de a se supune deciziilor noului său partid, neexcluzând varianta de a deveni președinte dacă partidul îi va cere.
„Mă interesează ca după alegerile parlamentare, România să aibă o majoritate benefică, nu una penală. Dacă mi se va propune, voi candida la alegerile prezidențiale”, a precizat jurnalistul, miercuri, după ședința Biroului Național USR.