Antena 3 CNN Politică Mitrea sare la gâtul lui Hrebenciuc şi a lui Vanghelie: au o influenţă nefastă

Mitrea sare la gâtul lui Hrebenciuc şi a lui Vanghelie: au o influenţă nefastă

Mitrea sare la gâtul lui Hrebenciuc şi a lui Vanghelie: au o influenţă nefastă
09 Feb 2009   •   04:11

Miron Mitrea, fostul secretar general al PSD, continuă seria de contre verbale cu alţi membri PSD, prin intermediul presei. Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei vorbeşte de influenţa nefastă a lui Viorel Hrebenciuc, de jocurile poltice ale lui Marian Vanghelie şi de rolul lui Mircea Geoană pe scena politică.
Vorbind despre Viorel Hrebenciuc, aprecia că el ?controlează o parte din leadershipul partidului.? În acest sens dă exemplul împărţirii ministerelor între PSD şi PDL. Mitrea susţine că adversarul său a fost cel care s-a opus venirii lui Mihai Tănăsescu ca ministru de finanţe şi, de asemenea, l-ar fi convins pe Geoană să ia Internele, nu Transporturile.
?Mircea Geoană n-a zis niciodată: ?Hai să luăm Internele că am nevoie de serviciul de informaţii?. N-a spus-o el. Nu înţeleg de ce ne trebuie DGIPI (Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă) dacă noi vrem să facem politică în teritoriu. A, dacă vrei să faci un anumit tip de luptă, în care unii sunt specializaţi şi eu nu, cu dosare şi cu alte şmecherii, hai să luăm Internele.?
Iar ?Marian Vanghelie este purtătorul de cuvânt al unui grup al cărui şef este Hrebenciuc. Poate că într-o zi or să-şi dea mâna Gabi Oprea cu Liviu Dragnea şi o să ne spună ce s-a întâmplat?, declara Mitrea despre debarcarea a doi miniştri de Interne într-un interval de doar câteva săptămâni. În acelaşi timp susţine că ?Vanghelie va fi propus preşedinte executiv al partidului sau ceva de genul ăsta. Eu sper să fie doar o intoxicare?.
Politicianul s-a mai declarat nemulţumit de actualul guvern, care are ?cea mai proastă imagine publică în primele şase luni de guvernare, de la Revoluţie încoace?, din cauza ?jocurilor politice din jurul lui?. ?Dacă noi n-am avea nişte jucători de doi bani, care să joace numai pe interesele lor personale în politică şi s-ar uita la interesul naţional, n-am mai discuta cine şi pe cine vrea să numească în funcţii, de două luni. Şi ne-am ocupa de ce trebuie să ne ocupăm. Dar există oameni care ne ţin în loc pentru că au interese de-ale lor de rezolvat. Pentru care e mai important să-şi pună omul la DGIPI, ca să-i facă dosarul mai departe lui Mitrea, decât să dea drumul la activitatea de guvernare?, declara Miron Mitrea.
Referindu-se la viitorul candidat la preşedinţie, senatorul PSD arăta că i se pare normal ca PSD şi PNL să meargă cu preşedinţii de partid în cursa electorală. În acelaşi timp, este convins în proporţie de 99% că Sorin Oprescu nu va candida pentru cea mai înaltă funcţie în stat, deşi cu doar câteva luni în urmă avea o părere contrară.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close