Antena 3 CNN Politică Mitrea îşi face campanie cu bannere şi broşuri la CN al PSD. Anunţarea tandemului cu Diaconescu, altădată

Mitrea îşi face campanie cu bannere şi broşuri la CN al PSD. Anunţarea tandemului cu Diaconescu, altădată

Mitrea îşi face campanie cu bannere şi broşuri la CN al PSD. Anunţarea tandemului cu Diaconescu, altădată
04 Feb 2010   •   10:57

Senatorul Miron Mitrea a confirmat joi, înainte de şedinţa Consiliului Naţional al partidului că există intenţia de refacere a tandemului cu vicepreşedintele Cristian Diaconescu pentru a candida împreună la funcţiile de conducere din PSD. Anunţul oficial va fi făcut însă mai încolo, deoarece depinde de forma în care statutul va căpăta formă finală, dacă se va decide vot în bloc, pe liste închise, sau candidaturi individuale, a explicat Mitrea. Până atunci, senatorul PSD a decis să-şi facă deja campanie la CN pentru a face cunoscute colegilor săi viziunea sa despre PSD, reformarea statului, dar şi analiza sa cu privire la ultimiipatru ani de mandat a actualului preşedinte Mircea Geoană.

Membrii Consiliului Naţional al PSD au fost întâmpinaţi la intrarea în sala de şedinţă de la Parlament de două bannere pe care trona chipul lui Miron Mitrea, cu inscripţia "PSD revine la putere", pe fond roşu. În paralel, pe o masă, între cele două bannere, puateu fi ridicate materiale tipărite, cu figura lui Mitrea, în timp ce oamenii săi împărţeau broşuri în care acesta prezintă "decalogul reconstrucţiei PSD" şi "Viziunea" sa despre reforma statului.

Cu taote acestea, în cele aproximativ 30 de pagini ale broşurii, de format A4, nu există un anunţ explicit al candidaturii lui Miron Mitrea la preşedinţia PSD.

Prologul broşurii marşează pe exploatarea frustrărilor colegilor de partid provocate de atâţia ani de opoziţie. "Opt ani de opoziţie! Opt ani de opoziţie din care au trecut deja cinci. Este cea mai mare pedeapsă primită din partea electoratului de un mare partid politic din România. Este pedeapsa pe care o ispăşeşte astăzi PSD. O pedeapsă pentru greşelile unei conduceri incompetente, o pedeapsă total nedreaptă pentru miile de membri şi militanţi ai partidului în teritoriu, care s-au bătut exemplar în anii electorali 2008 şi 2009" reclamă Mitrea.

Mesajul său principal ?PSD revine la putere? este însoţit, potrivit spuselor lui Mitrea, de ?o analiză destul de serioasă a ceea ce a însemnat 5 ani de guvernare Geoană în PSD, decalogul reconstrucţiei PSD, punctul meu de vedere cu privire la reformarea statului şi nu numai?.

În ceea ce priveşte posibilitatea refacerii tandemului cu Cristian Diaconescu, senatorul PSD a recunoscut că această variantă de acţiune se află în lucru, dar depinde de mai mulţi factori.

?Nu vă aşteptaţi un anunţ astăzi. Să vedem dacă găsim soluţia împreună şi reacţia colegilor din teritoriu, cum văd ei modul de candidatură, vot blocat, pe echipă, sau pe individual. E o chestiune care ne-a adus împreună faptul că există o dorinţă a unor filiale de a fi împreună? a explicat Mitrea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD candidatura Campanie diaconescu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close