Antena 3 CNN Politică Mitrea: Dacă Diaconescu nu va rezista, Geoană nu rămâne fără candidat, mă duc eu

Mitrea: Dacă Diaconescu nu va rezista, Geoană nu rămâne fără candidat, mă duc eu

Mitrea: Dacă Diaconescu nu va rezista, Geoană nu rămâne fără candidat, mă duc eu
12 Ian 2010   •   17:16

Fostul secretar general al PSD, senatorul Miron Mitrea este dispus să candideze împotriva liderului Mircea Geoană la viitorul Congres, dacă colegul său, Cristian Diaconescu, pe care îl sprijină pentru funcţia respectivă, nu va face acest pas. Într-o discuţie online la Hotnews, Mitrea a recunoscut că va candida pentru o funcţie în partid la viitorul Congres, nefiind exclus chiar să încerce funcţia de preşedinte cu degetul dacă Diaconescu nu va rezista atacurilor actualei conduceri a PSD şi va da înapoi.

"Cred că, dacă există o persoană onorabilă cum este Diaconescu pentru funcţia de preşedinte e normal să încerc o soluţie de a construi o echipă şi să-l sprijin pe el. Repet, dacă nu va rezista atacurilor destul de puternice ale actualei conduceri a partidului, Geoană nu rămâne fără candidat, mă duc eu", a afirmat Mitrea.

Senatorul PSD Miron Mitrea a admis că profilul lui Cristian Diaconescu seamănă cu cel pe care Mircea Geoană îl avea în 2004, dar şi-a exprimat speranţa "din toată inima" ca acesta să nu semene niciodată şi cu profilul lui Geoană din 2009.
El a explicat că nu plănuieşte să susţină o candidatură independentă pentru preşedinţia partidului, ci o echipă în care să existe mai multe abordări. Mitrea i-a enumerat printre potenţialii membri ai acestei echipe pe Cristian Diaconescu, Adrian Năstase, Sorin Oprescu, Marian Sârbu, Mădălin Voicu, Mihai Tănăsescu.
De altfel, senatorul se vede şi pe sine în acest ?dream team. "Da, doresc o funcţie în partid, nu ma interesează postura de broker de putere. Asta este pentru oameni de tip Hrebenciuic, de care partidul trebuie să scape. Vreau să intru în echipa de conducere pe care o vom propune la Congres. Am spus şi repet: dacă gaşca din jurul lui Geoană reuşeşte să sperie alţi candidaţi în ideea de a candida din nou singur, am să candidez eu împotriva lui Geoană." a reiterat Mitrea.
Fostul secretar eneral al PSD a dezvăluit că a purtat discuţii pe această temă cu Adrian Năstase, precizând că discuţia cu acesta nu s-a încheiat încă. În ceea ce priveşte şansele ca Năstase să fie ales ca preşedinte al PSD, Mitrea a apreciat că problema trebuie privită din două unghiuri: cel al premierului de succes, şi cel al politicianului contestat.
Mitrea a recunoscut că încearcă "din greu" să scape de oameni precum Vanghelie de la conducerea PSD, întrucât nu fac bine imaginii PSD şi este "dureros" ca acest partid să aibă la conducerea unei organizaţii precum Bucureştiul un lider care nu şi-a terminat nici liceul.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close