Antena 3 CNN Politică Mitrea ar boicota Congresul PSD: Geoană vrea să fraudeze alegerile prin norma de reprezentare a delegaţilor

Mitrea ar boicota Congresul PSD: Geoană vrea să fraudeze alegerile prin norma de reprezentare a delegaţilor

Mitrea ar boicota Congresul PSD: Geoană vrea să fraudeze alegerile prin norma de reprezentare a delegaţilor
09 Feb 2010   •   16:12

Senatorul PSD Miron Mitrea, candidat la şefia partidului ia în calcul să nu-şi mai susţină candidatura pentru şefia PSD la viitorul Congres. Într-o scrisoare postată pe blogul personal, şi adresată liderilor de organizaţii el afirmă că se gândeşte foarte serios să boicoteze Congresul organizat de "gaşca Geoană" dacă nu se va reintra într-o "logică statutară". Senatorul PSD îl acuză pe Mircea Geoană că şi-a arnajat deja cărţile pentru Congres, cea din urmă dovadă fiind modul de reprezentare convenit pentru delegaţiile filialelor care vor participa la alegerile interne din 20 februarie.
"Cele mai negre previziuni ale mele sunt pe cale să se împlinească. Mircea Geoană şi gaşca lui au început operaţiunea de aranjare a Congresului PSD din 20 februarie, exact aşa cum scriam în urmă cu trei săptămâni. Dovada cea mai clară este modul în care se stabileşte norma de reprezentare a organizaţiilor judeţene la Congres", le scrie Mitrea şefilor de organizaţii PSD.
El susţine că, în totală contradicţie cu Statutul şi cu democraţia internă de partid, "Geoană şi gaşca" vor ca singurul criteriu care stabileşte numărul de delegati din fiecare judeţ să fie rezultatele din turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2009, adică voturile obţinute de Geoană cu sprijinul PNL, UDMR, PRM şi PNG.
"Astfel, se ajunge ca Marian Vanghelie, de exemplu, cel cu care Geoană vrea să facă tandem la conducerea partidului, să vină la Congres cu un număr impresionant de delegaţi (s-a vorbit de 220 pentru Bucureşti), pentru că ar fi câştigat turul doi al alegerilor prezidenţiale din Capitală. Fără să se ţină cont că a câştigat cu voturile liberalilor şi că, în turul întâi, Geoană s-a clasat al treilea în Bucureşti. Iar exemplul acesta nu este singular", mai afirmă Mitrea.
Senatorul PSD susţine că "democratic şi corect" ar fi ca norma de reprezentare să ţină cont de rezultatele din turul întâi al alegerilor prezidenţiale, dar şi de rezultatele de la parlamentare, locale şi europarlamentare, din 2008, 2009 şi poate chiar şi din alţi ani. În plus, această normă de reprezentare trebuie stabilită de Comitetul Executiv şi nu de un grup restrâns.
Mitreae mai atrage atenţiacă deşi Consiliul Naţional din 4 februarie a stabilit ca norma de reprezentare să fie decisă de Comitetul Executiv, Geoană a convocat Comitetul abia săptămâna viitoare, ultima dinainte de Congres, "taman când Conferinţele judeţene vor fi avut deja loc şi delegaţii vor fi fost stabiliţi", iar membrii Comitetului Executiv vor fi puşi în faţa faptului împlinit.
"Este stilul profund nedemocratic şi netransparent în care Geoană şi gaşca lui au condus PSD în ultimii ani. Este stilul care ne-a dus în situaţia în care ne aflăm astăzi, de partid subordonat grupurilor de interese şi nu intereselor membrilor săi", mai acuză Mitrea.
În aceste condiţii, nu mai există niciun dubiu asupra "intenţiilor găştii lui Mircea Geoană", mai remarcă senatorul PSD.
"După ce s-a plâns el însuşi că alegerile prezidenţiale au fost fraudate, Geoană vrea să fraudeze alegerile de la Congresul PSD din 20 februarie. Prin modul în care se stabileşte numărul de delegaţi din judeţe, dar şi prin încercarea de a impune votul pentru o întreagă echipă", mai spune el.
Miron Mitrea avertizează că în cazul în care lucrurile vor fi lăsate aşa, se gândeşte serios să boicoteze Congresul din 20 februarie.
"Dacă aceste lucruri se vor întâmpla şi dacă nu vom reintra într-o logică statutară, eu mă gândesc foarte serios să boicotez Congresul organizat de gaşca Geoană. O conducere aleasă în astfel de condiţii va fi una nelegitimă, iar partidul se va afla în pragul unei scindări dureroase", conchgide Mitrea în epistola adresată şefilor de organizaţii PSD.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close