Elena Udrea şi-a anunţat candidatura la şefia Partidului Mişcarea Populară, cu intenţia declarată de a continua viziunea politică a lui Traian Băsescu. În cursa pentru funcţia de preşedinte al PMP au mai intrat Adrian Papahagi, Daniel Funeriu şi Adrian Rădulescu. Primul congres al PMP are loc sâmbătă, pe 7 iunie, în prezent partidul fiind condus de un preşedinte interimar, Eugen Tomac.
Elena Udrea este deocadată simplu membru al Partidului Mişcarea Populară, dar a fost principalul vector de imagine al partidului în campania electorală pentru europarlamentare. Udrea nu este descurajată de scorul mic obţinut de PMP şi nici de criticile unor colegi care i-au cerut să-i asume eşecul şi şi-a depus candidatura pentru poziţia de preşedinte al formaţiunii.
Adrian Papahagi şi-a anunţat iniţial candidatura pe facebook, iar la sediul partidului a declarat că îi va analiza pe ceilalţi contracandidaţi şi dacă va fi unul mai bun decât el, îl va susţine în final. În opinia, sa PMP nu va accepta fuziuni, ci doar colaborări cu formaţiunile de drepata.
Tot pe Facebook şi-a anunţat intenţia de a candida şi fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu.
"Doresc ca această candidatură să fie una generoasă, cu faţa deopotrivă orientată către cei din partid şi din afara lui. (...) Aş dori ca PMP să fie un partid apropiat de fiecare comunitate, un promotor al energiilor din societatea românească. Vreau ca PMP să se poată prezenta în faţa românilor, oriunde şi oricând, cu fruntea sus!", mai scrie Funeriu.
Al patrulea candidat este fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, lider al PMP Dâmboviţa. Acesta s-a înscris şi în competiţia pentru o funcţie de secretar executiv, pe politici publice, funcţie care are în subordine comisiile de specialitate ale partidului. Rădulescu l-a ajutat pe Traian Băsescu în achiziţia moşiei de la Nana. Primul congres al PMP, la care va fi aleasă conducerea partidului, va avea loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului.