Antena 3 CNN Politică Miron Mitrea: Al Capone folosea pistoale şi mitraliere, ?păpuşarii? de azi poliţişti şi procurori DNA

Miron Mitrea: Al Capone folosea pistoale şi mitraliere, ?păpuşarii? de azi poliţişti şi procurori DNA

Miron Mitrea: Al Capone folosea pistoale şi mitraliere, ?păpuşarii? de azi poliţişti şi procurori DNA
23 Apr 2009   •   16:55

"Păpuşarii" arestărilor care ţin românii lipiţi de televizor în ultimul timp sunt nişte grupuri politico-economice de inspiraţie mafiotă, cu legături atât în lumea interlopă, cât şi în fosta securitate, a susţinut joi, senatorul social-democrat Miron Mitrea pe blogul său. Parlamentarul PSD afirmă că lupta se duce cu ajutorul unor "fragmente din instituţii ale statului", acestea înlocuind armele, bâtele, pistoalele şi mitralierele folosite pe vremea lui Al Capone.

"Ceea ce vedem astâzi sub forma unor arestări, descinderi, anchetari, destituiri de şefi din MAI este o etapă dintr-un război cumplit. Grupuri politico-economice de inspiraţie mafiotă, cu legături atât în lumea interlopă, cât şi în fosta securitate, luptă de ani buni de zile să controleze statul roman. Ele n-au apărut peste noapte şi au mai încercat să preia controlul ori de câte ori au simţit că statul este slab. Acum încearcă din nou să-şi impună propria ordine. Aşa că fiecare grup se luptă să-şi traseze teritoriul şi să-şi stabilească raportul de forţe cu celelalte grupuri. Să stabilească cine de cine asculta", scrie senatorul PSD.

În opinia lui Miron Mitrea, respectivele grupuri dispun de procurori din DNA şi poliţişti din diverse structuri pentru a se şicana reciproc în această bătalie în carea aremele de vremea lui al capone au câpătat forma unor "fragmente din instituţii ale statului".

"Dacă pe vremea lui Al Capone, în America, mafioţii se luptau cu bâte, pistoale şi mitraliere, grupurile de inspiraţie mafiotă de la noi se răfuiesc astăzi folosind fragmente din instituţii ale statului. Un grup asmute trei procurori împotriva altui grup, iar acesta râspunde trimiţănd pe capul rivalilor patru politişti. Un al treilea grup profită şi el de situaţie şi trimite câte doi procurori DNA pe capul fiecăruia dintre cele doua grupuri aflate în război deschis. Asta se întamplă în aceste zile în Romania", notează senatorul modul de desfăşurare a luptelor dintre grupurile de interese pentru putere şi extinderea influenţei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close