Antena 3 CNN Politică Miron Cozma: Îmi fac partid şi voi candida la preşedinţie

Miron Cozma: Îmi fac partid şi voi candida la preşedinţie

Miron Cozma: Îmi fac partid şi voi candida la preşedinţie
29 Ian 2009   •   01:34

Fostul lider al minerilor Miron Cozma are planuri mari de viitor. El doreşte să înfiinţeze un partid şi să candideze pentru cea mai înaltă funcţie în stat în pofida restricţiilor impuse urmare a condamnării sale.
Întrucât are interdicţie de a intra în Bucureşti, stă în comuna Voluntari, unde face strategiile de viitor. Doreşte ca formaţiunea sa politică să îi poarte numele- ?Partidul Miron Cozma?. În plus anunţă: ?cu siguranţã, în 2009, voi candida pentru Cotroceni. Chiar dacã autoritãţile nu-mi vor permite, împotriva deciziilor europene care au somat statul român sã-mi ridice interdicţiile, voi candida, fie şi mãcar pentru a stârni oprobriul public împotriva lor?, declara el pentru Gândul.
?Am foarte mulţi susţinãtori, iar eu îmi voi organiza, cum se cuvine, aceastã încercare?. El susţine că autorităţile se tem de el: ?Mã ţin aici, mã discrimineazã. De fricã. Dacã le e fricã de mine, sã fie sãnãtoşi?. El aminteşte că încă din 2007, Europa a cerut statului român sã-i ridice interdicţia de liberã circulaţie, întrucât ar fi ?singurul cetãţean european care nu are libertatea de a se stabili într-o anume localitate?.
De asemenea, Cozma doreşte să facă un partid pentru libertatea muncitorilor. ?E vorba de toatã lumea care munceşte. De la acela care munceşte în producţie, de profesorul care munceşte în universitate, de dumneata care munceşti în presã. De noi toţi?, spune Cozma.
Acesta a subliniat că formaţiunea sa nu va avea o orientare politică clasică, şi la nevoie va lua măsuri de stânga sau de dreapta, după cum se impune. ?Cineva spunea cã, în istorie, se întâmplã câte un eveniment cam la zece ani. ŤIar acum nu s-a întâmplat!, spune istoriculť. Ba, pardon, i-am spus, anul acesta, când se împlinesc 10 ani de la Costeşti, eu declanşez o nouã revoluţie politicã. În România şi nu numai. Este un nou gen de politicã, este creat de mine şi preluat şi de Europa?.
Cozma susţine deja că viitoarea sa formaţiune are în peste 20 de judeţe liste cu 500.000 de membri. Conform condamnărilor primite, Miron Cozma nu are dreptul de a alege şi de a fi ales în autoritãţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autoritãţii de stat, până în 2012.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close