Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: România are nevoie de o nouă Constituţie

Mircea Geoană: România are nevoie de o nouă Constituţie

Mircea Geoană: România are nevoie de o nouă Constituţie
31 Ian 2009   •   11:26

Conducerea şi parlamentarii PSD se află zilele acestea la Sinaia, unde dezbat strategia politică pentru sesiunea legislativă, care începe luna viitoare. Liderii parlamentarilor PSD vor prezenta sâmbătă calendarul priorităţilor legislative. La întalnirea de la Sinaia se va discuta şi pe marginea bugetului de stat pe anul acesta.
Înainte de începerea discuţiilor, preşedintele social-democrat, Mircea Geoană, a declarat că ?România are nevoie de o nouă Constituţie, iar organizarea unui referendum pe tema revizuirii Constituţiei într-un an electorat ar trebui evitată?. El consideră că dezbaterile privind o eventuală reformă constituţională nu ar trebui să dureze ani de zile. ?Cred că undeva, anul viitor, la început de nou ciclu al unui nou preşedinte al României ar trebui să procedăm la o revizuire a Constituţiei?, a adăugat acesta.
Cele patru coduri din Justiţie au fost un alt subiect de discuţie al social-democraţilor. Potrivit lui Mircea Geoană, acestea ar trebui să fie dezbătute în Parlament în procedură accelerată. Totodată, preşedintele PSD a declarat că salariile profesorilor se vor mări cu mai mult de 5%, însă direct proporţional cu creşterea calităţii în învăţământ.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close