Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană, despre perioada în care a suferit de cancer: "Am fost diagnosticat greșit de două ori. Dumnezeu m-a ocrotit"

Mircea Geoană, despre perioada în care a suferit de cancer: "Am fost diagnosticat greșit de două ori. Dumnezeu m-a ocrotit"

Mircea Geoana
Mircea Geoană a vorbit la Sinteza Zilei despre perioada în care a fost diagnosticat cu cancer. Sursă foto: Antena 3 CNN
de A.I.    |    11 Sep 2024   •   22:15

Mircea Geoană a vorbit, la Sinteza Zilei, despre perioada în care a fost diagnosticat cu cancer și a spus că această încercare l-a făcut mai puternic.

Mihai Gâdea: "Toată lumea știe că v-ați confruntat cu un cancer. Atunci ați dat câteva informații și apoi nu s-a mai vorbit nimic. Dacă puteți spune exact ce s-a întâmplat. Pentru că discuția este în momentul de față despre viitor și despre modul în care oamenii își vor da votul sau nu în ceea ce vă privește, sunt convins de faptul că vor să știe care este starea dumneavoastră actuală de sănătate."

Mircea Geoană: "N-a fost ceva atât de dramatic, dar a fost un moment de cumpără. Am avut și diagnostic greșit de două ori. Am avut și câteva momente în care chiar am crezut că va fi o boală foarte, foarte gravă. Apropo de bunul Dumnezeu și de medici buni, am depășit relativ ușor acel moment.

N-am lipsit o zi de la serviciu, am putut să muncesc, dar, într-un fel, chiar dacă a fost o formă relativ ușoară a unei boli de care suferă foarte multă lume, a fost pentru mine moment în care am înțeles că viața este scurtă și trebuie să îi dai sens, că această dimensiune spirituală este un toiag în vremuri grele și am înțeles cât de importantă este sănătatea, în general, pentru noi, ca oameni.

Mircea Geoană: Dumnezeu m-a ocrotit. Azi, sănătatea mea este perfectă

Când mergeam pe la spitalul public la care suntem arondați, la Bruxelles, noi, ca ca instituție, și vedeam că nu era tensiune, totul mergea bine, toată lumea avea o brățară digitală, un QR cod, totul era clar, totul era liniștit ... deci n-a fost un moment de cumpănă, în sensul viață sau moarte.

Dar a fost un moment în care am întrevăzut ce s-ar putea întâmpla și ce se întâmplă cu foarte mulți dintre semenii noștri din țară și din străinătate, când apare această cumpănă în viață: fac o cruce mare,  Dumnezeu m-au ocrotit. Am avut parte și de medici buni, am avut parte și de o familie care a fost alături de mine. Deci a fost un moment de încercare, nu atât de dramatic, dar suficient ca să mă trezească puțin la ceea ce înseamnă rostul vieții, pentru ce suntem pe acest pământ. Să-ți pui  acele întrebări la care, dacă găsești un răspuns ,cred că ești un om mai bun, ești un om mai smerit, ești un om mai vrednic.

Și cred că astăzi sunt un om mult mai puternic. Iar sănătatea este perfectă. La NATO, analizele se fac practic o dată la trei luni de zile." 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close