Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: ?Boc habar nu are de economie. Pogea e adus de pe drumuri?

Mircea Geoană: ?Boc habar nu are de economie. Pogea e adus de pe drumuri?

Mircea Geoană: ?Boc habar nu are de economie. Pogea e adus de pe drumuri?
20 Iun 2009   •   15:28

Critici vehemente la adresa partenerilor de coaliţie şi la adresa preşedintelui Băsescu au fost lansate şi de la Turnu Măgurele. Reuniţi în cadrul Comitetului Executiv, liderii locali şi cei de la centru au cântărit avantajele şi dezvantajele rămânerii la guvernare. Şi au stabilit liniile de bază ale strategiei politice pentru următoarele luni.

Liderii PSD au stabilit că trebuie să fie tranşanţi în relaţia cu partenerii de coaliţie. "Daţi, mă, în ei că sunt vraişte! Sunt vulnerabili din punct de vedere public. Să îi atacăm!", spune Mircea Geoană pe una din înregistrările audio de la reuniunea, care s-a desfăşurat cu uşile închise. Geoană le-a spus colegilor de partid că miniştrii democrat-liberali, în frunte cu premierul, nu stăpânesc cunoştinţe economice: "Boc habar nu are de economie. Pogea e adus de pe drumuri. E omul de casă al lui Videanu".

Social democraţii au discutat şi despre alegerile prezidenţiale din toamnă, care trebuie pregătite cu mare atenţie. Liderul partidului este de părere că ?Nu existăm ca structură distinctă, suntem o masă amorfă în care Boc comunică în numele întregului Guvern"

Preşedintele Traian Băsescu a intrat sub tirul acuzaţiilor liderilor social-democraţi, care şi-au făcut un scop din a-l înlătura din funcţie. Mircea Geoană a recunoscut că a părăsit CSAT-ul pentru ca imaginea lui să nu mai fie asociată în nici un fel cu cea a şefului statului. "Am încercat să fac acest gest cu CSAT-ul pentru a face o ruptură simbolică de orice asociere cu acest individ care efectiv face rău ţării."

"Să ne batem capul să scăpăm de Iuda asta de Băsescu, că ăsta e cel mai mare rău", a adăugat Radu Mazăre. Tot mai mulţi lideri din teritoriu au cerut ieşirea de la guvernare. Organizaţiile PSD Bucureşti, Constanţa şi Teleorman au cerut oficial ruperea protocolului cu PD-L, susţine Liviu Dragnea.

Discuţiile s-au aprins, iar adepţii rămânerii la guvernare au argumentat că nu este oportun pentru PSD să lase toată puterea în mâinile PDL şi ale lui Băsescu.

Ion Iliescu a cerut o întâlnire urgentă a liderilor PSD şi PDL cu şeful statului, pentru a-l avertiza pe Traian Băsescu să nu se mai amestece în activitatea Executivului.

Liderii PSD au susţinut totodată că o înrăutăţire a situaţiei socio-economice îl afectează în primul rând pe Traian Băsescu. Iar PSD va accentua în primul rând politica economică a Guvernului care nu a dat randament.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Radu Mazare Liviu Dragnea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close