Antena 3 CNN Politică Mircea Duşa îi ia locul lui Viorel Hrebenciuc la şefia grupului PSD din Camera Deputaţilor (VIDEO)

Mircea Duşa îi ia locul lui Viorel Hrebenciuc la şefia grupului PSD din Camera Deputaţilor (VIDEO)

Mircea Duşa îi ia locul lui Viorel Hrebenciuc la şefia grupului PSD din Camera Deputaţilor (VIDEO)
31 Aug 2010   •   13:22

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, că deputatul PSD Mircea Duşa a fost ales lider al grupului social-democrat din Camera Deputaţilor. Mircea Duşa îl înlocuieşte, astfel, pe Viorel Hrebenciuc, care a anunţat încă de acum câteva luni că nu va mai candida pentru această funcţie.

După 10 ani, Viorel Hrebenciu, considerat marele negociator al partidului, renunţă la şefia gurpului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor.

"A fost propria mea dorinţă, fără a mă influenţa cineva. Am luat această decizie încă din iarnă. Dacă nu ar fi apărut acea candidatură a domnului Munteanu, aş fi făcut acest gest din iarnă. Colegii mei ştiu acest lucru. În momentul apariţiei candidaturii sale m-am simţit obligat, altfel chiar ar fi apărut ca o abdicare a mea", a spus, marţi, Viorel Hrebenciuc.



Viorel Hrebenciuc va fi mâna dreaptă a noului lider, Mircea Duşa, pe care îl va seconda din poziţia de vicelider al deputaţilor social-democraţi. Duşa speră să fie un negociator la fel de bun între grupurile parlamentare.

Locul de vicepreşedinte în Biroul Permanent al Camerei, deţinut de Duşa, ar urma să fie luat de Valeriu Zgonea, pe al doilea post de vicepreşedinte urmând să fie menţinut Adrian Năstase.

În luna iulie, Hrebenciuc anunţa că s-a hotărât să nu mai candideze la această funcţie, dar că va rămâne vicelidr al grupului.

"Cred că o să rămân vicelider de grup, ca să pot participa la acţiunile importante ale gurupului. La BPN nu voi participa decât dacă voi fi invitat. Eu sunt parte a conducerii partidului în sine, nu am nevoie să particip la şedinţe formale", a spus atunci Hrebenciuc.

Antena3.ro



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close