Alina Bica a fost reţinută de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind o despăgubire ilegală făcută de o comisie din ANRP din care actualul procuror-şef al DIICOT a făcut parte, se arată într-un nou comunicat al DNA.
Procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, a fost audiată la DNA , joi seară, după ce a fost ridicată din trafic de către procurorii anticorupţie şi dusă la sediul instituţiei. Bica a fost audiată după ce ar fi făcut parte dintr-o comisie care a aprobat despăgubiri pentru un teren supraevaluat.
Mircea Badea, împreună cu invitaţii ediţiei de astăzi a emisiunii "Sinteza Zilei" au vorbit despre acest subiect.
"Sunt de acord cu Ciuvică în ceea ce priveşte arestarea doamnei Bica. Am vazut-o cu cătuşe la mână, acum nu ştiu dacă sunt roz sau nu. Şi eu cred că este o răfuială, este o bătălie pentru putere. Dar eu vreau să pornesc de la un principiu al României reale: aici, statistic demonstrat, trebuie să îţi dovedeşti nevinovăţia".
"Dânsa nu trăgea pe nas, dar cred că ar fi cazul să demonstreze că nu trăgea pe nas. Aici nu trebuie să îţi demonstreze Parchetul nevinovăţia, dacă susţine ceva despre tine, tu trebuie să demonstrezi că nu este adevărat, nu invers. Să sperăm că o ăa fie aplicat şi în cazul doamnei Bica", a mai adăugat Mircea Badea.
"Ea aşa a răspuns la întrebarea ce căuta cu Udrea la Paris la shopping, şi cum se întâmplă ca un salariat al statului ţine pasul cu o întreţinută a statului, cum este Udrea".
De asemenea, Mircea Badea a vorbit şi despre imunitatea parlamentarilor: "În cazul doamnei Bica a trebuit să se intereze CSM ca să îşi dea avizul".
"Un lucru este cert: dacă ar fi vreo legătură dintre reţinerea lui Bica în trafic, ar fi trebuit să mai vedem şi pe altcineva în aceste imagini, cu cătuşe roz".
"În cadrul structrilor justiţie, aşa cum se întâmplă la PSD de îşi iau unii altuia gâtul, aşa se întâmplă şi în cazul justiţiei. Poate cineva, la o adică să o încătuşeze cineva şi pe doamna Kovesi. Bica este unul dintre personajele care au făcut esenta coabitarii".