Antena 3 CNN Politică Minorităţile "susţin condiţionat" noul Guvern. Vezi ce solicitări au pus pe masa negocierilor

Minorităţile "susţin condiţionat" noul Guvern. Vezi ce solicitări au pus pe masa negocierilor

1 minut de citit Publicat la 11:03 09 Feb 2012 Modificat la 11:03 09 Feb 2012
Minorităţile "susţin condiţionat" noul Guvern. Vezi ce solicitări au pus pe masa negocierilor
Foto: Agerpres
Deputaţii minorităţilor au decis să susţină în plenul Parlamentului Guvernul Ungureanu. Aceştia au pus însă şi câteva condiţii. Minorităţile vor ca, începând cu luna mai, pensiile si salariile sa fie mărite şi să fie protejat mediul de afaceri.

Deputatul Nicolae Păun a declarat, joi, că parlamentarii minorităţilor "susţin condiţionat" Guvernul Ungureanu. Dacă nu se respectă aceste cerinţe, minorităţile sunt dispuse să voteze prima moţiune de cenzură.

"Susţinem acest guvern, urmând ca pe parcurs să ne realizăm condiţiile pe care le-am spus, prima fiind creşterea nivelului de trai, a pensiilor şi salariilor. Este decizia la nivel de grup, dar asta nu exclude şi atitudini personale", a declarat  şi deputatul Aurel Vainer, care reprezintă Federaţia Comunităţilor Evreieşti, citat de Mediafax.

Întrebat dacă la reuniunea grupului au fost deputaţi care au anunţat că vor vota împotriva noii formule de guvern, el a precizat că "au fost voci care au spus ce au avut de spus, dar nu s-au făcut demarcaţii la nivelul grupului".

"La noi este un dialog foarte deschis, au fost voci care au spus ce au avut de spus, dar nu s-au făcut demarcaţii, ne menţinem unitatea de grup", a adăugat Vainer.

Potrivit unor surse ale Antena 3, unii deputaţi ai minorităţilor declaraseră anterior că nu vor vota Guvernul.
 


Guvernul Ungureanu are nevoie de 232 de voturi pentru a fi învestit în funcţie.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, va cere astăzi votul Parlamentului pentru cabinetul său. Parlamentarii votează la ora 11.00.

În cazul în care Guvernul nu trece de Parlament, preşedintele este nevoit să desemneze un nou prim-ministru. Dacă nici acesta şi nici echipa sa nu primesc aprobarea Legislativului, şeful statului ar putea dizolva Parlamentul.

Din acel moment, poate fi demarată procedura alegerilor anticipate. 














×
x close