Antena 3 CNN Politică Ministrul Ridzi, pe masa coaliţiei, a PDL şi a comisiei de anchetă. Dragnea: Este problema premierului şi a PDL

Ministrul Ridzi, pe masa coaliţiei, a PDL şi a comisiei de anchetă. Dragnea: Este problema premierului şi a PDL

Ministrul Ridzi, pe masa coaliţiei, a PDL şi a comisiei de anchetă. Dragnea: Este problema premierului şi a PDL
06 Iul 2009   •   10:24

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi intră astăzi din nou în focurile lucrărilor comisiei parlamentare de anchetă dar, posibil, şi în vizorul propriului său partid. Câţiva lideri PDL şi-au manifestat nemulţumirea săptămâna trecută faţă de prejudiciile de imagine al scandalului Ziua Tineretului. Tot astăzi are loc o nouă şedinţă a coliţiei de guvernare. Social-democraţii s-au arătat rezervaţi în declaraţii războinice, încercând să sugereze că toată problema Ridzi nu priveşte decât PDL.
Cu toate acestea nu este exclus ca liderii PSD să abordeze cazul ministrului Tineretului având în vedere că acest scandal afeactează imaginea actualei guvernări.
Social-democraţii veniţi la şedinţă s-au limitat să aprecieze că nimeni nu are de câştigat de pe urma cazului Ridzi, care este o "situaţie nefericită", cazul vicepreşedintelui PSD Liviu Dragnea, sau să se refere numai la "probleme economice pe agendă", aşa cum a procedat preşedintele social-democrat Mircea Geoană.

"Este în primul rând problema primului-ministru şi eu m-aş feri să îmi dau cu părerea şi să vedem dacă domnul prim-ministru ridică problema.Aşteptăm să vedem ce fac colegii noştri. Oricum este o situaţie nefericită", a spus Liviu Dragnea, subliniind că social-democraţii evită să le dea sfaturi colegilor de guvernare. El a evitat să precizeze dacă PSd va cerea demisia ministrului Tineretului, arătând că este prematur un asemenea gest.

Întrebat ce are de câştigat PSD din cazul Ridzi, vicepreşedintele social-democrat a apreciat că "nu are de câştigat nimeni" ci doar are de pierdut Guvernul şi primul-ministru.

La finalul reuniunii membrilor coaliţiei de guvernare, liderii PD-L şi PSD au refuzat, în premieră, să dea declaraţii de presă.

Social-democraţii aşteaptă însă ca în conducerea centrală a PDL să se ia o decizie în acest caz după ce unii lideri democrat-liberali au emis critici la adresa modului în care partidul se solidarizează în jurul ministrului Tineretului.
Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, însă, duminică seara, la Antena 3, că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea sa şi a ţinut să precizeze că vrea să vadă dacă oameni din subordinea sa au greşit, pentru că nu îşi va asuma vina nimănui.
"Consider că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea mea. Consider că ar fi în acest moment o recunoaştere a unei vini, a unei fapte penale. (..) Eu ştiu un singur lucru, că nu trebuie să fugi de răspundere, că nu este normal să fugi şi să te ascunzi. Am considerat că dacă demisionam, fugeam de răspundere", a spus Ridzi.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close