Antena 3 CNN Politică Ministrul Justiţiei, reacţie la cazul „antrenorului de genii", acuzat că a violat un copil: „Nimic nu poate fi mai crud, mai abject"

Ministrul Justiţiei, reacţie la cazul „antrenorului de genii", acuzat că a violat un copil: „Nimic nu poate fi mai crud, mai abject"

Alina Gorghiu - hepta
Răspunderea este a tuturor pentru a creşte generaţii tinere în siguranţă, departe de comportamente care ies din tiparul normalităţii, spune Alina Gorghiu. Sursa foto: Hepta | Captură video Antena 3 CNN.
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2024   •   21:08

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, spus, marţi, după mediatizarea cazurilor de minori agresaţi sexual în ultimele zile, că nimic nu poate fi "mai crud, mai abject" decât a folosi influenţa sau autoritatea în scopul manipulării minorilor, "cel mai trist'' fiind că acuzaţii sunt dintre cei implicaţi în actul educational. Între timp, individul și-a recunoscut fapta, dar susține că era somnambul când l-a violat pe copil. Anchetatorii caută la locuința sa probele unor alte eventuale abuzuri sexuale. 

"Două subiecte de presă care au şocat opinia publică, în mai puţin de patru zile! Un bărbat, cunoscut ca 'antrenorul de genii', a fost prins sâmbătă în flagrant, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor. Astăzi (marţi - n.r.), directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Piteşti a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale, timp de câteva luni, cu o fată de 16 ani care frecventa cursurile instituţiei respective. Sunt acuzaţii de infracţiuni grave produse asupra minorilor! Şi cel mai trist este că acuzaţii sunt dintre cei implicaţi în actul educaţional. Exact persoanele care au o influenţă foarte mare în creionarea şi îndrumarea destinelor copiilor şi tinerilor. Şi nimic nu poate fi mai crud, mai abject decât a folosi acea influenţă, autoritate în scopul manipulării minorilor. Astfel de personaje, de comportamente nu au ce căuta în mediul educaţional", a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Ea a amintit că este în vigoare legea pe care a iniţiat-o şi care a declarat ca imprescriptibile infracţiunile de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetismul, agresiunea sexuală, sclavia şi tortura.

Legea prin care orice act sexual al unui major cu un minor sub 16 ani este viol, adoptată la finalul lunii iunie 2023

"Ca ministră a justiţiei, am sprijinit îmbunătăţirea ei după ce unele chestiuni trebuiau clarificate. În plus, mecanismul voucherelor pentru victimele infracţiunilor, inclusiv cele de viol, este operaţional. Victimele pot primi în limita a 18.500 de lei pentru nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente. Avem instrumente pentru combaterea unor astfel de fapte, însă efortul trebuie să fie unul conjugat: familie, şcoală, instituţii, societate. Iar victima să aibă curajul să scoată la lumină astfel de fapte. Răspunderea este a tuturor pentru a creşte generaţii tinere în siguranţă, departe de comportamente care ies din tiparul normalităţii. Iar atunci când se confirmă faptele grave, autorii trebuie izolaţi şi pedepsiţi", a mai spus ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Două subiecte de presă care au șocat opinia publică, în mai puțin de patru zile! Un bărbat, cunoscut ca „antrenorul de...

Publicată de Alina Gorghiu pe Marţi, 23 iulie 2024

Cum se apără „antrenorul de genii”, acuzat că a violat un copil: „Eram somnambul”

Apar noi informaţii şocante din ancheta aşa-zisului „antrenor de genii”, care, sub paravanul unei academii pentru elevi cu rezultate bune la școală, a violat un băiat de 14 ani. Poliția din Capitală a clasat timp de un an reclamațiile făcute de mama copilului, deoarece nu existau dovezi ale abuzului sexual. Prins în flagrant, el și-a recunoscut fapta, dar susține că era somnambul când l-a violat pe copil. Între timp, anchetatorii caută la locuința sa probele unor alte eventuale abuzuri sexuale. 

Pe numele profesorului au fost depuse mai multe plângeri penale, potrivit unor surse Antena 3 CNN. Prima a fost înregistrată la începutul lunii iulie 2023. Atunci, reprezentanții de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului ar fi discutat cu părinții copilului și le-ar fi spus acestora să întrerupă legătura dintre el și profesor, dar ei ar fi refuzat atunci, ulterior urmând și alte plângeri la poliție.

Au fost deschise și alte dosare penale, însă toate ar fi fost clasate din lipsă de probe. Profesorul ar fi fost prins în flagrant în timp ce întreținea relații sexuale cu băiatul în vârstă de 14 ani.A fost săltat și reținut pentru 24 de ore în urma audierilor, iar acum este încarcerat pentru următoarele 30 de zile. El și-a recunoscut fapta, dar susține că era somnambul când l-a violat pe minor.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close