Antena 3 CNN Politică Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, reafirmă susţinerea pentru Republica Moldova şi Ucraina în procesul de aderare la UE

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, reafirmă susţinerea pentru Republica Moldova şi Ucraina în procesul de aderare la UE

Ministru de Externe, Lumini?a Odobescu
România sprijină ferm R. Moldova şi Ucraina în procesul de integrare europeană. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2024   •   22:46

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a transmis, marţi, mesaje se susținere prin care a reafirmat susţinerea pentru Republica Moldova şi Ucraina în procesul de aderare la Uniunea Europeană. 

Republica Moldova şi Ucraina au început, marţi, la Luxemburg, negocierile de aderare la Uniunea Europeană în cadrul unor conferinţe interguvernamentale. 

În acest context, ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu a transmis, pe platforma X, mesaje de susținere a aderării şi pentru Republica Moldova. 

"Un moment istoric pentru R. Moldova - prima Conferinţă Interguvernamentală privind aderarea la UE, cu participarea prim-ministrului Dorin Recean.

Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. România sprijină ferm R. Moldova în procesul de integrare europeană”, a scris, marţi, pe platforma X, ministrul de Externe Luminița Odobescu.

Maia Sandu: „Suntem profund recunoscători”. Zelenski: „Este o zi istorică”

„Astăzi, Republica Moldova şi Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE. Viitorul nostru este în cadrul familiei europene”, a declarat preşedintele Maia Sandu. Declarația a fost făcută înaintea primei ședințe a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană, care a avut loc la Luxemburg și unde au fost lansate oficial negocierile de aderare, informează MOLDPRES, potrivit Agerpres.

Ea a adus mulţumiri liderilor europeni pentru sprijinul acordat Republicii Moldova pe calea integrării europene.

„Suntem profund recunoscători pentru sprijinul neclintit”, a declarat Maia Sandu, amintind contribuţiile preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a preşedintelui Consiliului European, Charels Michel şi a preşedintelui Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Suntem mai puternici împreună”, a apreciat Maia Sandu.

Volodimir Zelenski: „Astăzi este o zi istorică”

La rândul său, preşedintele Volodimir Zelenski a salutat lansarea oficială, marţi, a negocierilor de aderare a Ucrainei la UE, calificând această zi drept una „istorică” pentru o ţară care luptă de mai bine de doi ani împotriva invaziei ruse, potrivit AFP.

„Astăzi este o zi istorică”, a spus preşedintele Zelenski pe reţelele de socializare.

„Nu ne vom lăsa niciodată deturnaţi de la drumul nostru către o Europă unită, către casa noastră comună, a tuturor naţiunilor europene. O casă care trebuie să fie paşnică”, a transmis preşedintele ucrainean.

Şefii de stat şi de guvern ai Uniunii Europene au deschis calea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova la mijlocul lunii decembrie 2023.

Comisia Europeană a estimat pe 7 iunie că Ucraina şi Republica Moldova au îndeplinit toate condiţiile pentru deschiderea negocierilor oficiale.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close