Ministrul Culturii, Theodor Paleologu a dat luni o nouă dovadă a admiraţiei sale faţă de eficienţa acţiunilor prezidenţiale, ridicând în slăvi raportul Comisiei prezidenţiale pentru patrimoniu. "Un adevărat ghid, o carte de căpătâi" a clamat Paleologu, anunţând că, din postura de pelerin cu băţ în mână, va colinda ţara şi va da cu noua ?Evanghelie? după necredincioşi până când vor înţelege de ce e nevoie pentru a schimba în bine destinul patrimoniului naţional.
Prezent la Cotroceni la lansarea acestui document, ministrul Culturii a declarat că îi va "pisa" cu raportul atât pe cei interesaţi, cât şi pe cei neinteresaţi, "să se ştie care e Evanghelia"
DECLARAŢIA MINISTRULUI PALEOLOGU"Este vorba de asumarea raportului de către întreaga clasă politică, de către profesioniştii în domeniu, autorităţile locale, biserica, pentru că o bună parte din patrimoniul naţional este patrimoniul bisericesc, o asumare cât mai largă a acestui raport care să meargă dincolo de persoanele noastre, dincolo de poziţionările noastre partizane. Este o chestiune de interes naţional şi de aceea trebuie să avem un pact naţional pe acest domeniu, aşa cum s-a procedat foarte corect în domeniul educaţiei", a precizat ministrul Culturii care vor fi ţintele care vor suferi tratamentul ?pisării? într-u corecat evanghelizare a celor interesaţi sau mai puţin curioşi.
Preluând o afirmaţie a preşedintelui legată de patriotism şi patrimoniu, Paleologu a subliniat că "degeaba ne batem cu pumnii în piept cât de grozavi suntem dacă nu avem grijă de patrimoniu".
"Acest raport a fost pentru mine un ghid încă dinainte de a fi publicat, (...). Pentru mine a fost din capul locului, de la asumarea mandatului de ministru al Culturii, un adevărat ghid, o carte de căpătâi aproape şi unii dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai mei sunt membri ai Comisiei prezidenţiale", a spus Paleologu.
Ministrul culturii şi-a luat angajamentul să ia într-o mână "băţul de pelerin şi raportul în cealaltă" şi să-l prezinte în ţară, cu sprijinul directorilor de direcţii judeţene, "celor interesaţi şi chiar şi celor neinteresaţi".
"Trebuie să-i pisăm foarte bine, să ştie care este Evanghelia sau vorba cea bună a acestui raport şi vreau să mobilizez cât mai mult opinia publică, pentru că în tot ce ţine de patrimoniu este extrem de important", a susţinut Theodor Paleologu.
Ministrul Culturii, Theodor Paleologu nu este la primul elogiu adus instituţiei prezidenţiale şi lui Traian Băsescu. În luna februartie a acestui an, şi-a urcat în cap proprii colegi de partid după ce a susţinut că PD-L a ajuns la putere graţie lui Traian Băsescu, o ?pleaşcă? ce a ?căzut? peste partid şi l-a adus la putere.
?Este foarte important să ne concentrăm pe munca de definire doctrinară, pentru că avem o problemă din cauza alianţei cu PSD (...) şi pentru că succesul nostru e în mare măsură datorat unei persoane, care e persoana preşedintelui. Tocmai de aceea e o mare provocare pentru noi să fim la înălţimea acestui noroc care a căzut peste noi. E o pleaşcă de care trebuie să fim conştienţi. Lucru acesta nu se mai întoarce aşa uşor, să ai pe un Băsescu care îţi ridică poporul şi te aduce la putere prin charisma lui. (...) Suntem unde suntem, în mare măsură graţie charismei unui lider politic care nu e etern şi căruia nu trebuie să-i tăiem noi craca de sub picioare. Întotdeauna când dai de un lider cu o asemenea charismă, se pune pune întrebarea ce faci când nu o mai fi e?, a explicat atunci Paleologu.
Marius Vulpe, Antena3.ro