Antena 3 CNN Politică Miniştrii PSD şi PDL şi-au prezentat nemulţumirile, apărute după şedinţa cu Băsescu

Miniştrii PSD şi PDL şi-au prezentat nemulţumirile, apărute după şedinţa cu Băsescu

Miniştrii PSD şi PDL şi-au prezentat nemulţumirile, apărute după şedinţa cu Băsescu
18 Iun 2009   •   01:53

Miniştrii PSD şi cei ai PDL au avut, după şedinţa de Guvern, o discuţie privind nemulţumirile apărute în urma prezenţei şefului statului la reuniunea de duminică a Cabinetului, discuţie în care premierul Boc a avut o atitudine "împăciuitoare", concluzia fiind că Executivul trebuie să rămână o echipă.

Discuţia dintre cele două părţi a durat aproximativ o oră şi a început într-o atmosferă uşor tensionată, pentru ca în final situaţia să se calmeze.

În prealabil, secretarii de stat şi consilierii au părăsit sala, astfel încât miniştrii PSD şi PDL să poată discuta doar între ei.

"A fost o discuţie lămuritoare, în care fiecare şi-a prezentat nemulţumirile şi care a mai detensionat situaţia. Concluzia a fost că Executivul şi Coaliţia trebuie să lucreze ca o echipă", au relatat pentru Mediafax mai multe surse ministeriale.

Potrivit acestora, fiecare ministru dintre cei participanţi la discuţie a prezentat deschis nemulţumirile faţă de partenerii de guvernare, reprezentanţii PDL acuzând la rândul lor că nu este normal ca membri ai PSD să critice un Guvern din care fac parte şi au solicitat ca situaţia "să înceteze".

"Au fost reproşuri de genul ŤNu e normal să ai socrul în Guvern şi să ataci Guvernulť sau ca ŤIliescu, Năstase şi Bănicioiu să acuze un Cabinet în care au reprezentanţiť, dar, în final, lucrurile au fost lămurite şi s-a convenit să se încerce continuarea unei activităţi fără Ťsincopeť", au adăugat sursele citate.

La finalul şedinţei de Guvern, secretarii de stat şi consilierii au părăsit sala, iar miniştrii PSD şi PDL, împreună cu premierul Emil Boc, au avut o discuţie privind situaţia creată după participarea preşedintelui Traian Băsescu la reuniunea de duminică a Cabinetului.

Anterior discuţiei din şedinţa de miercuri a Guvernului, vicepremierul PSD Dan Nica l-a acuzat pe ministrul PDL Vasile Blaga de "aroganţă" faţă de miniştrii social-democraţi şi că încearcă să rezolve problemele politice personale pe spatele Guvernului, după ce a condus PDL spre eşec la euroalegeri, spunându-i că totul are o limită care nu trebuie forţată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sedinta de Guvern
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close