Energie regenerabilă şi politici energetice, agricultură sustenabilă, protecţia biodiversităţii, finanţare verde, producţie sustenabilă, politici de mediu, economie circulară, rezilienţa climatică a oraşelor, start-up-uri inovatoare şi tehnologii noi au fost subiectele discutate de profesioniști din 15 țări, în perioada 4-5 octombrie la forumul Climate Change Summit de la București
”Sunt cel puţin patru ministere – al Energiei, al Fondurilor Europene, al Dezvoltării şi al Mediului – care finanţează dezvoltarea de modalităţi pentru obţinerea energiei din surse regenerabile. Vor fi, de asemenea, investiţii în capacităţi de stocare a energiei”, a spus Tanczos Barna.
De asemenea, dincolo de energie, şi digitalizarea joacă un rol important în tranziţia către o economie verde.
”Putem insista mai mult pe zona de inovare şi pe cea de tehnologii verzi, sunt proiecte aici”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, al Inovaţiei şi al Digitalizării.
Impulsionarea energiei verzi ca modalitate de trecere la o economie sustenabilă dispune de fonduri din mai multe direcţii, iar cei care vor să facă investiţii trebuie să le acceseze, a transmis miercuri Tanczos Barna, ministrul Mediului, prezent la evenimentul Climate Change Summit, potrivit Mediafax.