Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose: "România e pe contrasens din cauza guvernării aservite multinaţionalelor"

Mihai Tudose: "România e pe contrasens din cauza guvernării aservite multinaţionalelor"

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a tras un semnal de alarmă după ce, astăzi, miniştrii de finanţei ai ţărilor G7 au decis să impună un impozi minim de 15% la nivel mondial pentru companiile multinaţionale.

Mihai Tudose: "România e pe contrasens din cauza guvernării aservite multinaţionalelor"
de Alin Tarnovschi    |    05 Iun 2021   •   17:56

"Eu ,,speriam” investitorii.....

Vestea zilei vine de la Londra, unde miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au ajuns la acordul istoric pentru taxarea multinaţionalelor, printr-un impozit minim la nivel mondial pentru companii de 15%. Regimul fiscal intră, în sfârşit, în secolul 21, prin prima iniţiativă majoră de stopare a evaziunii fiscale a marilor corporaţii, în special din partea giganţilor digitali. Din păcate, România e pe contrasens, din cauza guvernării aservite multinaţionalelor. O guvernare, constat cu îngrijorare, decuplată de la eforturile administraţiei Biden de soluţionare a marilor dosare, precum acesta, care trenau păgubos.

Globalizarea şi digitalizarea au creat condiţii propice evitării plăţii impozitelor tocmai de către beneficiarii revoluţiei tehnologice. E relevantă ştirea, de zilele trecute, despre impozitul Zero pe anul trecut al unei companii ce a obţinut profit de 315 miliarde de dolari, fiind înregistrată într-un paradis fiscal.

Susţin ideea ca impozitul să fie plătit în ţara în care se realizează profitul, nu acolo unde e declarat. Nu putem decât să sperăm că guvernanţii României îşi vor reveni din caracteristica poziţie slugarnică. Dacă se mai poate scăpa de condiţia asta, odată ce ţi-ai asumat-o...", a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Eu ,,speriam” investitorii..... Vestea zilei vine de la Londra, unde miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au ajuns la...

Publicată de Mihai Tudose pe Sâmbătă, 5 iunie 2021

×
Subiecte în articol: mihai tudose PSD
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vremea extremă face ravagii în Europa
x close