Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose îl ia peste picior pe Ciucă: Am căutat toată ziua consultările PNL de acum 5 ani pentru Adina Vălean. Nu le-am găsit

Mihai Tudose îl ia peste picior pe Ciucă: Am căutat toată ziua consultările PNL de acum 5 ani pentru Adina Vălean. Nu le-am găsit

BeFunky-collage (4)
Sursă colaj foto: Hepta
de A.D.    |    21 Aug 2024   •   16:31

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose l-a ironizat, miercuri, pe Nicolae Ciucă, care atacase lipsa de consultări în coaliție pentru desemnarea comisarului european. Tudose a spus că toată ziua a căutat să vadă când au fost consultările, acum cinci ani, făcute de liberali cu toată România, în desemnarea Adinei Vălean şi nu le-a găsit. 

Mihai Tudose a declarat la sediul PSD că social-democraţii îşi doresc un portofoliu economic, prin care să poată fi ajutată şi România.

”Am auzit părerile domnilor de la PNL, cu portofoliul extinderii. Toate portofoliile sunt importante, că sunt practic ministere în cadrul guvernului Uniunii Europene, nu poţi să spui că un portofoliu este mai important decât altul, toate au rolul lor în viaţă. Dar, pentru România, un portofoliu pe domniul economic, care nu stă numai în buget, înseamnă şi dezvoltare, şi agricultură, tot ce ţine de economie. Este evident că noi avem o mulţime de lucruri şi de negociat cu Comisia, specifice României şi o voce mai aproape de foc, de soare, e mai bună”, a arătat Tudose.

”Am văzut ultima declaraţie a reprezentanţilor liberalilor, cu faptul că este comisarul României. Vă spun că ieri, toată ziua am căutat să văd când au fost consultările, acum cinci ani, făcute de liberali cu toată România, în desemnarea doamnei Vălean. Bă, nu le-am găsit, dacă mi le spuneţi voi...Este atributul primului-ministru. Punct”.

El a mai arătat că ”atributul constituţional este următorul: propunerea vine de la prim-ministru”. ”Înţeleg ce vor alţii, eu vă spun ce scrie la carte. Domnul Ciucă, poate să scrie cărţi, scoate filme, treaba lui, dar propunerea este a primului-ministru. Este singura cale pe care vine propunerea de comisar. Nu o trimite nimeni altcineva, nici preşedintele, nici Patriarhul...”, a comentat europarlamentarul PSD.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a lansat un atac, marţi, la adresa lui Marcel Ciolacu, pe tema desemnării comisarului european din partea României, liderul liberal afirmând că acest post este al României şi nu al PSD şi nu este atributul unui singur om, fie el şi prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în cadrul coaliţiei. În plus, preşedintele PNL mai arată că putem lua în calcul postul de comisar european pentru Agricultură, care va contribui şi la sprijinul atât de necesar de care au nevoie fermierii români, dar va cântări şi la susţinerea întregii regiuni. Ciucă a făcut un apel către partenerii de coaliţie să lase deoparte interesul politic imediat şi să discute serios despre nevoile României, nu ale PSD. ”Campania electorală va trece, interesul poporului român rămâne!”, mai arată Ciucă.

Mihai Tudose a mai declarat că după alegeri, este obligatoriu ca România să aibă un guvern stabil, cu o o majoritate stabilă, nu ceva foarte volatil. Despre candidaţii înscrişi în cursa pentru prezidenţiale, liderii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, Tudose a arătat că nu ştie dacă se vor ataca, dar în mod cert nu se vor lăuda. Despre cine va prelua şefia PSD, în cazul unei victorii la prezidenţiale, Tudose a precizat că Sorin Grindeanu este o opţiune.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close