
Preşedintele interimar al României, Ilie Bolojan, a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la aderarea României la NATO. Despre acest eveniment, şeful statului a subliniat că reprezintă "un moment important care a consolidat securitatea și stabilitatea țării noastre".
În vârstă de 56 de ani, Ilie Bolojan a publicat pe contul său de Facebook un mesaj în care a vorbit despre importanţa aderării României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Conform declaraţiilor sale, ţara noastră "va continua să contribuie la promovarea securității globale și a valorilor democratice".
În postarea făcută în după-amiaza zilei de sâmbătă, preşedintele interimar a subliniat importanţa relaţiilor care există între România şi SUA, afirmând: "marcăm 145 de ani de relații diplomatice cu SUA, un partener strategic și un prieten de încredere".
"Astăzi se împlinesc 21 de ani de la aderarea României la NATO, un moment important care a consolidat securitatea și stabilitatea țării noastre. Datorită scutului NATO, România a devenit un loc sigur, unde cetățenii au trăit în liniște și companiile au investit, dezvoltând economia. Acest lucru s-a datorat în mod special sprijinului oferit de Statele Unite ale Americii, cea mai importantă forță din Alianță. Anul acesta, marcăm 145 de ani de relații diplomatice cu SUA, un partener strategic și un prieten de încredere. România va continua să contribuie la promovarea securității globale și a valorilor democratice", a scris şeful statului pe contul său oficial de Facebook.
Ţara noastră a aderat în mod oficial la NATO pe 29 martie 2004, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Înființată în urma celui de-al Doilea Război Mondial, NATO reprezintă alianța militară interguvernamentală formată din 32 de state membre – 30 europene și 2 nord-americane.
Ilie Bolojan a preluat mandatul de preşedinte interimar al României pe 12 februarie, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni.