Antena 3 CNN Politică Mesaj de adio al demisionarilor: PSD interesat de cetăţeni, PDL şi Băsescu de câştigarea alegerilor

Mesaj de adio al demisionarilor: PSD interesat de cetăţeni, PDL şi Băsescu de câştigarea alegerilor

Mesaj de adio al demisionarilor: PSD interesat de cetăţeni, PDL şi Băsescu de câştigarea alegerilor
01 Oct 2009   •   13:19

Miniştrii PSD au spus adio la Palatul Victoria premierului Emil Boc, acuzând responsabilitatea acestuia şi a preşedinteleui Traian Băsescu pentru declanşarea unei crize politice subsumate obiectivului primordial al celor doi politicieni de câştigare ?prin orice mijloace? a alegerilor prezidenţiale. Miniştrii PSD au mers la sediul Guvernului unde şi-au depus în bloc demisiile, fără însă să dea ochii cu premierul Emil Boc, dar nu înainte ca Dan Nica, ministrul revocat din funcţie de Emil Boc să lanseze mesajul de final de mandat către PDL şi populaţie, reiterând implicarea şi vinovăţia lui Traian Băsescu în această criză politică.

Miniştrii PSD, sosiţi la Palatul Victoria pentru a-şi depune demisiile, s-au adunat în biroul lui Dan Nica şi şi-au trimis hârtiile de retragere din funcţie la biroul premierului Emil Boc prin curier, fără să aibă nicio discuţie cu şeful Guvernului. Singurul ministru care şi-a depus personal demisia la cabinetul premierului a fost Ecaterina Andronescu, aceasta sosind mai târziu la Guvern şi motivând că "a fost prinsă în trafic".

"Miniştrii au venit la Guvern cu demisiile semnate, dar s-au adunat în biroul fostului vicepremier Dan Nica şi şi-au trimis hârtiile prin care anunţă retragerea din funcţie prin curier, la biroul premierului, fără să mai discute cu acesta", au arătat sursele citate de Mediafax.

Înconjurat de miniştrii PSD, pe fundalul însemnelor Guvernului României, Dan Nica a îndreptat întreaga responsabilitate pe umerii lui Traian Băsescu, ai premierului Emil Boc şi ai PD-L, afirmând că aceştia prin comportamentul lor ar favoriza grupurile de crimă organizată şi mafia.
În opinia fostului ministru de Interne, cei menţionaţi au demonstrat că sunt dispuşi să facă orice pentru a câştiga cu orice preţ alegerile prezidenţiale.

"Aruncarea României în această criză politică, care- suprapusă peste criza economică - va avea efecte grele, grave, este responsabilitatea integrală a preşedintelui Traian Băsescu, a primului-ministru Emil Boc şi a PDL, care au ales să abandoneze acţiunile pentru ca economia României să fie redresată, pentru ca românii să aibă locurile de muncă protejate, pentru ca veniturile acestora să fie securizate, în favoarea luptei electorale şi în favoarea câştigării cu orice preţ a campaniei electorale de către Traian Băsescu" a afirmat Nica.

În antiteză, miniştrii PSD au fost prezentaţi ca unicii guvernanţi preocupaţi de apărarea şi promovarea interesului cetăţeanului.
Nica a declarat că i se pare imoral ca guvernul să ia măsuri de reducere a salriilor bugetarilor, în timp ce "miliarde de lei se sifonează către grupările de crimă organizată şi mafiote".

Fostul ministru al admisnitraţiei şi Internelor a mai susţinut că a depus eforturi pentru stoparea fraudelor electorale, motiv pentru care a şi fost demis din funcţie.

"Am încercat să iau măsurile necesare pentru stoparea furtului electoral şi am primit răspunsul pe care l-aţi văzut cu toţii. Am încercat să stopez fraudele şi furturile care s-au înmulţit în ultima perioadă şi care afectează grav bugetul ţării. Din păcate, aceste eforturi au contat mult prea puţin faţă de dorinţa de a câştiga cu orice preţ această competiţie pentru prezidenţiale, şi când spun cu orice preţ, din păcate, furtul constituie una din temele principale şi unul dintre elementele principale. L-am spus-o: ŤNu abandonaţi românii şi aşa sunt necăjiţi, lăsaţi-le măcar dreptul să-şi aleagă cinstit şi corect pe cei care să-i conducăť. Din păcate, răspunsul pe care l-am primit la acest mesaj, la acest apel şi la aceste eforturi este cel pe care l-a văzut toată lumea", a spus Nica.

Fostul vicepremier a arătat totodată că miniştrii PSD au jurat credinţă poporului român şi României, nu grupurilor mafiote şi hoţilor.

"Aceasta este declaraţia pe care o facem acum la încheiere de mandat şi ne vom revedea în decembrie, ca să încercăm să repornim România, să readucem demnitatea românilor şi statutului României de ţară membră a UE", a conchis Nica.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close