Antena 3 CNN Politică Meniu de Paşte din pachetul de acasă, pentru mai mulţi politicieni certaţi cu legea

Meniu de Paşte din pachetul de acasă, pentru mai mulţi politicieni certaţi cu legea

paste.JPG
12 Apr 2015   •   17:40
Senatori, deputaţi, primari, foşti miniştri şi şefi de instituţii - personaje care în anii trecuţi ţineau prima pagină a ziarelor sunt acum în arest. 
 
N-au mai putut lua lumină şi nici n-au mai petrecut apoi în localuri de lux. 
 
Elena Udrea, Dorin Cocoş, Marian Vanghelie şi Radu Mazăre sunt doar câţiva dintre cei care azi, sărbăteresc Paştele în spatele gratiilor.
 
Alina Bica a petrecut în arest şi Crăciunul, nu numai Paştele. Fosta şefă a DIICOT se află la Penitenciarul de Femei Târgşor, după ce pe numele ei au fost emise două mandate de arestare preventivă, în dosarele cunoscute sub numele "Bica 1" şi "Bica 2". 
 
Partenera ei de shopping de la Paris, Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu şi pentru luare de mită. Chiar în săptămâna mare, procurorii anticorupţie au dispus extinderea urmăririi penale pe numele fostului ministru, pentru spălare de bani, după ce ar fi trecut mita luată prin conturile PDL Bucureşti.
 
De o jumătate de an, Pinalti locuieşte în arestul central.  În dosarul "Microsoft", procurorii îl acuză de trafic de influenţă şi spălare de bani. În acelaşi dosar, a fost arestat preventiv şi deputatul Theodor Nicolescu. 
 
Fostul ministru de interne Cristian David este şi el după gratii fiind acuzat că a luat mită 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzău în favoarea unei persoane care revendica un teren
 
Doi fosti primari împart celula arestului central: Marian Vanghelie şi Radu Mazăre. Vanghelie este arestat din 14 martie, fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. De după gratii primarul ameninţă. Radu Mazăre, suspendat recent din funcţia de primar, pe care a deţinut-o timp de 15 ani, este printre ultimii veniţi la arestul central. 
 
Începând din 2 aprilie, în arest se află şi fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, fost senator. Decizia de arestare preventivă în cazul lui Vâlcov a fost luată după ce procurorii l-au acuzat de trafic de influenţă pentru că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close