Antena 3 CNN Politică McCain îşi suspendă campania electorală pe fondul crizei financiare şi îi cere lui Obama să facă la fel

McCain îşi suspendă campania electorală pe fondul crizei financiare şi îi cere lui Obama să facă la fel

McCain îşi suspendă campania electorală pe fondul crizei financiare şi îi cere lui Obama să facă la fel
24 Sep 2008   •   23:28

Candidatul Partidului Republican, senatorul John McCain a anunţat miercuri că îşi întrerupe campania electorală pentru a reveni în Washington şi a se concentra asupra "crizei istorice" care afectează economia Statelor Unite.

El l-a îndemnat pe Obama, candidatul Partidului Democrat, să procedeze la fel. De asemenea le-a cerut organizatorilor dezbaterii prezidenţiale ce urma să aibă loc vineri la Universitatea Mississippi, să amâne acest eveniment.

"I-am propus preşedintelui să stabilească o întâlnire cu liderii camerelor congresului, cu domnul Obama şi cu mine. Este timpul ca ambele partide să îşi unească forţele pentru a rezolva această criză", a declarat McCain reporterilor.



Nu a fost foarte clară însă amploarea acestui fenomen, nefiind specificat dacă este vorba de anularea spoturilor electorale de la televizor sau dacă implică doar anularea apariţiilor publice programate. Senatorul McCain nu a rămas pentru a răspunde la întrebări după ce a făcut anunţul oficial.

Imediat după acest anunţ, Dana Perino, secretar de presă la Casa Albă a declarat: "Suntem încântaţi de propunerea senatorului McCain. Negocierile noastre pentru salvarea pieţei financiare fac progrese, dar procesul încă nu este finalizat. Ajutorul ambelor partide ar fi mai mult decât binevenit."

John McCain a anulat inclusiv apariţia în cadrul emisiunii "The Late Show with David Letterman" pentru seara de miercuri.

Sursa foto: cnn.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: John McCain Barack Obama criza economica
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close