Antena 3 CNN Politică Mazăre, vizat din nou de DNA. Contracte de 800.000 de euro pentru imaginea primarului de Constanţa

Mazăre, vizat din nou de DNA. Contracte de 800.000 de euro pentru imaginea primarului de Constanţa

Mazăre, vizat din nou de DNA. Contracte de 800.000 de euro pentru imaginea primarului de Constanţa
12 Aug 2009   •   13:26

Mazăre are din nou necazuri cu procurorii DNA. Dacă săptămâna trecută comenta dispreţuitor eforturile ANI de a-i căuta ?chiloţii? incompatibili din 2006?, de această dată autorităţile abilitate i-au luat la puricat contractele de publicitate semnate cu o televiziune locală pentru crearea unei imagini instituţionale pozitive în jurul primăriei Constanţa pe care o conduce. Cele două contracte, în valoare de 800.000 de euro, au fost încheiate cu Soti Cable Neptun şi se referă la crearea unei imagini pozitive în jurul activităţii edilului PSD în fruntea acestei instituţii. Interesant est faptul că respectiva televiziune este controlată de o firmă la care Mazăre este acţionar, ceea ce induce scenariul unui circuit închis al acestor bani.
Or această televiziune nu este străină de afacerile lui Mazăre. Potrivit CV-ului social-democratului, postat pe site-ul Primăriei Constanţa, Mazăre este fondatorul cotidianului Telegraf, iar una din firmele la care este acţionar a obţinut în 1995 pachetul majoritar de acţiuni tocmai la televiziunea TV Soti Neptun carea rpimit acu contractele de 800.000 de euro.
Sesizat în urma unor materiale apărute în presă pe acestă temă, DNA a început să verifice traseul banilor şi legalitatea contractele de publicitate încheiate între Primăria Municipiului Constanţa şi Soti Cable Neptun.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut lămuriri oficialilor Primăriei Constanţa, dar nu au primit încă niciun răspuns, spun sursele citate. Aceastea precizează că este vorba despre două contracte semnate de Primărie pentru imagine.
Potrivit CV-ului lui Mazăre, postat pe site-ul Primăriei Constanţa, acesta este fondator al cotidianului Telegraf, iar în 1995 una dintre companiile unde era acţionar a obţinut pachetul majoritar de acţiuni al postului local TV Soti Neptun.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close