Antena 3 CNN Politică Măsură anti-chiul parlamentar: scanarea semnăturilor deputaţilor

Măsură anti-chiul parlamentar: scanarea semnăturilor deputaţilor

Măsură anti-chiul parlamentar: scanarea semnăturilor deputaţilor
21 Ian 2009   •   13:46

Prezenţa la lucările de plen a noii garnituri de deputaţi ar putea fi controlată prin introducerea unui sistem de scanare a semnăturilor proaspeţilor aleşi, a declarat miercuri preşedintele acestei Camere, Roberta Anastase. Iniţiativa nu este încă legată şi de eventualele sancţiuni ce ar trebui aplicate în cazul parlamentarilor chiulangii.
Măsura s-ar înscrie în efortul de transparentizare a prezenţei parlamentarilor."Intenţionez un import de bune practici şi de transparenţă în cheltuirea banului public", a spus Anastase, care a adăugat că analizează şi posibilitatea ca prezenţa parlamentarilor să se facă pe baza cartelei electronice.
Anastase a sugerat însă că acest sistem şi-a dovedit deja carenţele la Senat, acolo unde cartela electronică a fost folosită şi de alţi parlamentari, nu doar de posesorul acesteia.
Ea a menţionat că prin cel de-al doilea sistem luat în calcul, semnăturile deputaţilor ar fii scanate, iar prezenţa acestora în plen afişată şi controlată de un departament al Camerei. Preşedintele Camerei a mai spus că ar vrea ca înregistrarea audio a şedinţelor Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să fie pusă pe site-ul camerei, imediat după încheierea acestor şedinţe, îăn prezent existând discuţii "incipiente" pe tema realizării unei televiziuni interne care să emită lucrările Camerei.
Anastase a evitat să precizeze clar ce sancţiuni ar trebui luate în cazul parlamentarilor chiulangii, precizând doar că intenţionează să discute cu ceilalţi parlamentari acest lucru, pentru ca măsurile de transparenţă să fie asociate cu măsurile de sancţionare.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close