Antena 3 CNN Politică Marko Bela exclude posibilitatea scoaterii UDMR de la guvernare: Prezenţa noastră, un beneficiu

Marko Bela exclude posibilitatea scoaterii UDMR de la guvernare: Prezenţa noastră, un beneficiu

Marko Bela exclude posibilitatea scoaterii UDMR de la guvernare: Prezenţa noastră, un beneficiu
02 Mar 2010   •   15:11

Liderii UDMR nu se tem că formaţiunea lor ar putea fi scoasă de la guvernare în cazul în care grupul independenţilor va deveni mai mare ca număr decât cel al propriilor reprezentanţi lor din legislativ. Preşedintele Uniunii, Marko Bela a susţinut că prezenţa organizaţiei în Executiv este un beneficiu pentru partenerii de coaliţie şi nu vede cum ar putea fi înlocuită la guvernare de grupul independenţilor.
"Nu cred că ar fi vorba despre un pericol pentru UDMR. Eu respect voinţa fiecărui senator sau deputat, totuşi, trebuie să recunosc că în acest moment avem o problemă în ceea ce priveşte Statutul parlamentarilor - ce înseamnă apartenenţa la un anumit partid, ce înseamnă statutul de independent, ce conotaţii are migraţia politică prezentă în viaţa noastră politică, deci avem o serie de probleme nerezolvate", a afirmat liderul Uniunii.
El a susţinut că prezenţa UDMR în Guvern este un beneficiu pentru partidele româneşti sau pentru partenerii de coaliţie, nu numai prin voturile aduse în Parlament, ci şi printr-o altă abordare a relaţiilor interetnice.
"În ceea ce priveşte numărul de voturi, da, dar eu cred că în aceşti douăzeci de ani care au trecut de după 1989, în ceea ce priveşte prezenţa UDMR în Parlamentul României sau în diferite guverne, a contat nu numai în privinţa voturilor, ci şi în ceea ce priveşte relaţiile interetnice, relaţiile între români şi maghiari. De fapt, acest lucru este un beneficiu şi pe plan extern. Prezenţa UDMR în Guvern are o altă semnificaţie şi nu numai o simplă matematică a majorităţii parlamentare şi a voturilor. Fără UDMR nu se putea forma acest Guvern, fără voturile UDMR şi, în continuare, fără voturile UDMR nu avem o majoritate guvernamentală", a conchis Marko Bela.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close