Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Am convenit cu PDL ca statutul minorităţilor să fie adoptat în această sesiune

Marko Bela: Am convenit cu PDL ca statutul minorităţilor să fie adoptat în această sesiune

Marko Bela: Am convenit cu PDL ca statutul minorităţilor să fie adoptat în această sesiune
02 Feb 2010   •   16:20

Legea privind Statutul minorităţilor naţionale ar trebui să fie adoptată de Parlament în această sesiune parlamentară, a declarat, marţi, preşedintele UDMR, Marko Bela, invocând existenţa unei convenţii în cadrul coaliţiei de guvernare.
"Am convenit că în sesiunea aceasta ar trebui să treacă legea. Dacă se ia în considerare că ani de zile am discutat această lege, ani de zile a stat după aceea e foarte firesc să încercăm să finalizăm legea sesiunea aceasta", a afirmat liderul UDMR.
Subliniind că legea nu este stufoasă, nu are "sute şi sute de articole", Marko a apreciat că aceasta poate fi adoptată, bineînţeles, dacă există voinţă politică. El a precizat că Uniunea a convenit cu PDL să susţină adoptarea proiectului de lege.
"În principiu, ne-am înţeles să luăm proiectul existent în Parlament, care a fost rezultatul unui compromis, să luăm în considerare opinia Comisiei de la Veneţia, care, la vremea respectivă, a făcut o analiză, un raport asupra acestui proiect", a mai spus preşedintele UDMR.
Partenerii din PDL par a fi luat în serios angajamentul asumat faţă de udemerişti în această privinţă. Premierul Emil Boc a cerut, marţi, deputaţilor să finalizeze procedurile legislative la Statutul minorităţilor naţionale, blocat în dezbatere parlamentară de aproape trei ani. Boc apledat cauza acestei iniţiative legislative afirmând că este unul foarte important pentru o societate democratică, corespunde cerinţelor europene, precum şi legislaţiei româneşti în domeniu.
Subiect al unei mai vechi îneţelegeri cu defuncta Alianţă D.A. şi apoi cu PNL, statutul minorităţilor a fost respins de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor de aproximativ trei ani, fiind amânat de multe ori din cauza lipsei de cvorum în comisii.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close