Antena 3 CNN Politică Marius Budăi: ”PNL nu face altceva decât să îi desconsidere pe seniorii României”

Marius Budăi: ”PNL nu face altceva decât să îi desconsidere pe seniorii României”

marius budai facebook
Marius Budăi, drumul PNL de la nepăsare la populism. Foto: Marius Budăi / Facebook
de Laura Dinu    |    12 Sep 2024   •   14:08

Fostul Ministru al Muncii, Marius Budăi, susține că PNL trece rapid de la nepăsare la populism în relația cu seniorii României. 

”Drumul scurt de la NEPĂSARE la POPULISM, marca PNL!

În goana disperată după voturi, PNL nu face altceva decât să-i desconsidere (a câta oară?) pe seniorii României! De ce spun asta? Păi haideți să vedem, cu fapte, cum PNL trece rapid de la NEPĂSARE la POPULISM în relația cu seniorii României.

Nepăsare:

  • atunci când nu se apropiau alegeri și dumnealor nu aveau nevoie de votul părinților și bunicilor noștri, guvernele de dreapta, adică: guvernul Boc - Băsescu (PDL cu dl. Boc la loc de cinste în PNL) și guvernul PNL (Cîțu)-USR au fost singurele guverne din România care au înghețat pensiile, au supraimpozitat și taxat pensiile și chiar au vrut să taie pensiile, dar au fost opriți, din fericire, de Curtea Constituțională a României;
  • atunci când nu se apropiau alegeri și, tot nu aveau nevoie de voturi, PNL (cu prim-ministru PNL și ministrul muncii PNL) au blocat aplicarea Legii 127/2019, își doreau creșterea vârstei de pensionare de la 65 de ani la 70 de ani, au scris în PNRR că plata pensiilor trebuie înghețată la 9,4% din PIB pentru 50 de ani ( adică până în 2070) și au scris în PNRR că acordarea unor beneficii diferențiate unor “tipuri de muncă” dezechilibrează grav bugetul de pensii;
  • atunci când nu se apropiau alegeri și dumnealor tot nu aveau nevoie de voturi, seniorii României valorau ZERO LEI pentru PNL. Da, ZERO LEI atât au acordat la pensie în anul 2021 cu prim-ministru PNL și ministrul muncii tot de la PNL.

Populism:

- imediat după recalculare, când au simțit bucuria celor peste 3,8 milioane de seniorii că, în sfârșit, li se face și lor dreptate, li se recunoaște munca și contribuția de o viață și li s-au majorat pensiile, liberalii spuneau: “este o lege profund liberală și foarte bună”, cum au simțit simțit și nemulțumirea seniorilor care au rămas cu pensia la același nivel, s-au sucit și depun un proiect de lege în parlament pentru modificarea “legii profund liberale”. Nu înțelegeți de ce? Păi acum au nevoie de voturi!

Dar, stați liniștiți că vă trece și campania aceasta și PNL își va reveni la obiceiurile vechi, adică: nepăsarea față de seniorii României!”, scrie Marius Budăi pe o rețea socială.

Drumul scurt de la NEPĂSARE la POPULISM, marca PNL! În goana disperată după voturi, PNL nu face altceva decât să-i...

Publicată de Marius Constantin Budăi pe Miercuri, 11 septembrie 2024

×
Subiecte în articol: Marius Budăi PNL PSD pensii
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close