Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Vom continua pe această direcție, ca să ducem inflația sub 5% până la finalul anului"

Marcel Ciolacu: "Vom continua pe această direcție, ca să ducem inflația sub 5% până la finalul anului"

Premierul Marcel Ciolacu susţine că a reușit să scadă inflația la 5,9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la preluarea guvernării, după ce INS a anunţat noile cifre.

marcel ciolacu facebook
Marcel Ciolacu: "Vom continua pe această direcție ca să ducem inflația sub 5% până la finalul anului" Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2024   •   11:39

El spune că Guvernul va continua pe aceeași direcție ca să ducă rata inflației sub 5% până la finalul anului.

"Am reușit să scădem inflația la 5,9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la preluarea guvernării! 

Este una dintre promisiunile cele mai importante făcute românilor pe care o îndeplinim! 

Citește și

Datele oficiale arată clar că acolo unde am intervenit prin plafonare, adică la alimentele de bază, energie și gaze, se înregistrează cele mai mari scăderi", susține premierul Marcel Ciolacu, marţi, într-o postare pe Facebook.

El precizează că scăderea inflației înseamnă protejarea puterii de cumpărare a românilor.

"Asta demonstrează că am acționat corect și vom continua pe această direcție ca să ducem inflația sub 5% până la finalul anului, așa cum ne-am propus.

Pentru că scăderea inflației înseamnă protejarea puterii de cumpărare a românilor, unul dintre principalele obiective ale acestei guvernări", a adăugat șeful Guvernului.

Rata anuală a inflației a coborât în aprilie la 5,9%, față de 6,6% în martie şi 7,2% în februarie, în conditiile în care serviciile s-au scumpit cu 10% față de aprilie 2023, alimentele cu 2%, iar mărfurile nealimentare cu 7%, potrivit datelor INS, prezentate marţi.

Am reușit să scădem inflația la 5.9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la preluarea...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 14 mai 2024

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu inflatie PSD
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close